Speciale

Retrospectiva zilei 25 mai 2023

schedule 26 mai 2023, 01:25

9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 25 mai 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. Greva profesorilor, ziua 4. Sindicaliștii anunță azi dacă acceptă oferta de 2.500 de lei a Guvernului/Protest în Piața Victoriei

Este a patra zi de grevă în Educație și profesorii nu renunță. Sindicaliștii au vorbit, miercuri, câteva ore cu miniștrii de la Finanțe, Muncă, Educație și Investiții, însă nu au reușit să ajungă la un numitor comun, așa că azi vor fi proteste în toată țara. Sunt așteptate manifestări inclusiv în București, unde 15.000 de angajați din învățământ sunt așteptați în stradă. 
Citeste tot articolul »

2. Înălțarea Domnului Iisus Hristos. Superstiții pentru această sărbătoare

Ziua Înălțării Domnului este o sărbătoare extrem de importantă în rândul creștinilor ortodocși, care este celebrată la 40 de zile de la Paște și simbolizează ridicarea la ceruri a Mântuitorului Iisus Hristos de pe Muntele Măslinilor. De astăzi, creștinii se salută cu „Hristos s-a înălţat!” şi „Adevărat S-a înălţat!”

Citeste tot articolul »

3. Tina Turner a murit. Tragediile care au măcinat viața Reginei Rock'n Roll-ului

A fost și va fi „Simply the best”, Regina Rock'n Roll-ului, o legendă a muzicii și un model de urmat. Miercuri seară, lumea a pierdut-o pe Tina Turner. Cântăreața a murit în mod pașnic, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală, în casa ei din Küsnacht, lângă Zurich, Elveția. Astista a avut o carieră impresionantă, dar și o viață personală măcinată de probleme, ba chiar situații în urma cărora s-ar putea scrie multe cărți și s-ar putea face multe filme. Căsnicia abuzivă din anii 60, moartea a doi copii şi problemele grave de sănătate sunt numai câteva dintre greutăţile prin care a trecut regretata Tina Turner. 
Citeste tot articolul »

4. ITIA i-a amânat audierea Simonei Halep în cazul presupusului dopaj. Reacția sportivei: „Îmi omoară reputația”

Agenția pentru Integritatea Tenisului (ITIA) și Federația Internațională de Tenis i-au amânat din nou audierea Simonei Help, în cazul presupusului dopaj. Jucătoarea de tenis a reacționat la scurt timp după veste. „Îmi omoară reputația”, este mesajul publicat de sportivă în mediul online. 

Citeste tot articolul »

5. Dan Ursa a câștigat Survivor România 2023. Primele declarații: „Sunt mândru de mine”

Dan Ursa este marele câștigător al emisiunii Survivor România și, totodată, cel care a plecat acasă cu premiul de 100.000 de euro, după cinci luni petrecute în Republica Dominicană. Ce a declarat campionul, dar și ce au zis adversarii lui!
Citeste tot articolul »

6. Începe revolta și la CFR. Angajații vor ieși în stradă săptămâna viitoare. „Protestăm!”

Angajații CFR au început să se revolte și să se orienteze spre un nou protest. Aceștia sunt nemulțumiți de condițiile de muncă grele și de bugetul mai mic față de anul trecut. Angajații CFR au anunțat că vor organiza un protest în fața Ministerului Transporturilor pe data de 29 mai.
Citeste tot articolul »

7. Planul lui Darius Vâlcov în Italia. Cum s-a pregătit înainte de a se preda

Fostul Ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, condamnat la șase ani de închisoare cu executare în Dosarul Tablourilor, s-a predat, marți seară, poliției italiene și așteaptă acum să afle dacă va fi extrădat. Însă, înainte de a se arăta în fața autorităților, și-a aranjat totul pentru a o extrădare să aibă șanse slabe. El ar putea primi o măsură blândă: arest la domiciliu sau control judiciar. 
Citeste tot articolul »

8. Gheboasă, în finala emisiunii Survivor România. Ce le-a transmis fostul concurent lui Dan Ursa și lui Carmen Grebenișan: „Nu merit să fiu aici”

Gheboasă a fost și el prezent în finala emisiunii Survivor România 2023 alături de mulți dintre foștii lui colegi atât din echipa Faimoșilor, cât și din cea a Războincilor. Acesta i-a susținut cu toată puterea lui pe cei trei rămași în lupta pentru marele premiu de 100.000 de euro, iar la final a transmis două mesaje importante, pe contul lui oficial de Instagram.

Citeste tot articolul »

9. Theo Rose, adevărul despre cearta cu Anghel Damian. Ce s-a întâmplat, de fapt, între viitorii părinți

Theo Rose a explicat, în urmă cu scurt timp, pe contul ei oficial de Instagram, ce anume s-a întâmplat între și ea Anghel Damian, după ce niște imagini în care părea că se ceartă cu partenerul ei de viață au început să circule pe internet. Plină de umor ca de fiecare dată, a povestit cu lux de amănunte care a fost situația, stârnind și mai multe hohote de râs în rândul fanilor.
Citeste tot articolul »

10. Cutremur de 6,6 pe scara Richter în Columbia. Irina Fodor, prinsă în mijlocul acestuia: „Mai dormi acum, dacă poți!”

Nici nu a ajuns bine în Columbia, că Irina Fodor a avut parte de o întâmplare cu totul și cu totul neașteptată. Partenera de viață a lui Răzvan Fodor a fost prinsă în mijlocul unui cutremur de 6,6 pe scara Richter. Iată ce a postat la Story, imediat după aceea!

Citeste tot articolul »

11. Horoscop pentru vara 2023: Mantra de care sufletul tău are nevoie în următoarele luni

Ne pregătim de un nou capitol plin de surprize frumoase și schimbări neașteptate ale destinelor. Universul ne spune să ne punem centura deoarece urmează o călătorie de-a dreptul explozivă. Următoarele 3 luni vor fi cu adevărat speciale dacă ne eliberăm de trecut și învățăm să ne bucurăm de toate oportunitățile pe care divinitatea ni le scoate în cale. 
Citeste tot articolul »

12. Cum să continuăm dezvoltarea fără a epuiza resursele Planetei. Află răspunsurile la SUSTENABIL ZI DE ZI – de la NICE TO BE la MUST BE, ediția a doua

Conferința SUSTENABIL ZI DE ZI – de la NICE TO BE la MUST BE, organizată de Eco Synergy și Asociația Environ, adună la a doua sa ediție, pe 7 iunie, unele dintre cele mai importante voci din România pentru a discuta soluțiile la o uriașă provocare a momentului: găsirea unui echilibru între dezvoltarea economică și epuizarea resurselor.

Citeste tot articolul »

13. Metroul din Cluj. Emil Boc semnează astăzi contractul de execuție. Cât costă și când va fi gata magistrala

Cel mai mare contract din transporturi, contractul pentru proiectarea și execuția metroului de la Cluj-Napoca se semnează astăzi, 25 mai. Ceremonia oficială va avea loc la ora 15.00 la primăria din Cluj, la care vor participa și premierul Nicolae Ciucă și vice-premierul, ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Citeste tot articolul »

14. Gabriela Prisăcariu și Dani Oțil, nuntă fără tradiții: „Am rochia de mireasă, deci restul nu mai contează”

Gabriela Prisăcariu și Dani Oțil se pregătesc pentru unul dintre cele mai importante evenimente din viața lor și anume cununia religioasă. Blondina a dat câteva declarații despre ceea ce urmează să se întâmple în viața lor, dând de înțeles că nunta va fi una fără tradiții.

Citeste tot articolul »

15. Fanii Survivor România, revoltați după ce Dan Ursa a câștigat marele premiu: „Mi s-a făcut silă de show-ul ăsta”

Seara trecută, pe 24 mai, a fost desemnat marele câștigător al emisiunii Survivor România 2023, iar la scurt timp după aceea, zeci de oameni și-au exprimat nemulțumirea în mediul online în ceea ce privește verdictul final, fiind de părere că Andrei Krișan merita premiul în valoare de 100.000 de euro.
Citeste tot articolul »

16. Cine este Edward Sanda de la America Express. Drama neștiută din viața artistului

Dacă pe Cleopatra Stratan o știe o țară întreagă, pe partenerul ei de viață nu îl cunoaște atât de multă lume, motiv pentru care unii au ajuns să se întrebe cine este, de fapt, Edward Sanda, unul dintre concurenții America Express 2024. Trecutul artistului este unul foarte dureros.

Citeste tot articolul »

17. ANPC sancționează alte 8 bănci din România pentru practici comerciale înșelătoare cu privire la modul de calcul al ratelor

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat că sancționează alte opt bănci din România din cauza practicilor comerciale înșelătoare în ceea ce privește modul de calcul al ratelor. Inițial, ANPC a sancționat alte 11 bănci.
Citeste tot articolul »

18. CROMOastrologie: Nuanța astrală vindecătoare pentru fiecare zodie în parte!

Horoscopul culorilor a împărțit pentru fiecare zodie o anumită nuanță care îi reprezintă pe nativi, care îi vindecă și care le călăuzește soarta. Această culoare îi ajută pe drumul vieții și le oferă o senzație de siguranță și fericire, de liniște și apartenență.

Care este culoarea ta în funcție de zodie?
Citeste tot articolul »

19. Arsurile provocate de soare. 5 metode prin care îți poți trata pielea după insolație

Soarele devine din ce în ce mai puternic, deoarece vara își intră pe deplin în drepturi. Oamenii au și început să se ascundă de razele puternice ale soarelui cu ajutorul hainelor, chipiurilor și a cremelor cu protecție solară. Chiar și așa, te poți alege cu arsuri solare de unde te aștepți mai puțin. Iată câteva sfaturi cu ajutorul cărora poți trata pielea în urma insolației.
Citeste tot articolul »

20. Iohannis: „Nu cred că se va face rotaţia până nu se încheie greva din Educație”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că procedurile pentru rotativa guvernamentală ar putea fi amânate până la încheierea grevei din Educaţie.

Citeste tot articolul »

21. Băneasa Shopping City continuă seria lansărilor de produse premium în România și a evenimentelor exclusive

Începând cu luna mai, iubitorii de fashion sunt invitați să își definească stilul cu ajutorul celor peste 50 de branduri premium, prezente exclusiv în Băneasa Shopping City și să se bucure de lansările în premieră din acest sezon de primăvară-vară.

Seria evenimentelor Xclusive by Băneasa Shopping City continuă în perioada mai- iunie a acestui an și vor fi marcate de lansări de branduri exclusive în România.
Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---