Showbiz

Tina Turner a murit. Tragediile care au măcinat viața Reginei Rock'n Roll-ului

schedule 25 mai 2023, 08:58

Tina Turner a murit. Tragediile care au măcinat viața Reginei Rock'n Roll-ului
Foto: Entertainment Tonight/Youtube

A fost și va fi „Simply the best”, Regina Rock'n Roll-ului, o legendă a muzicii și un model de urmat. Miercuri seară, lumea a pierdut-o pe Tina Turner. Cântăreața a murit în mod pașnic, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală, în casa ei din Küsnacht, lângă Zurich, Elveția. Astista a avut o carieră impresionantă, dar și o viață personală măcinată de probleme, ba chiar situații în urma cărora s-ar putea scrie multe cărți și s-ar putea face multe filme. Căsnicia abuzivă din anii 60, moartea a doi copii şi problemele grave de sănătate sunt numai câteva dintre greutăţile prin care a trecut regretata Tina Turner. 

Tragediile care au măcinat viața Tinei Turner, Regina Rock'n Roll-ului

Anunțul trecerii sale în neființă a șocat milioane de oameni din întreaga lume. „ Tina Turner, Regina Rock'n Roll, a murit la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferință, în casa ei din Küsnacht, lângă Zurich, Elveția. Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”, a spus purtătorul de cuvânt al cântăreţei. 

Doi dintre copiii ei au murit la 4 ai distanță unul de celălalt

Născută ca Annie Mae Bullock în 1939 în Brownsville, Tennessee, Tina Turner și-a câștigat celebritatea la începutul anilor 60, alături de soțul ei, Ike Turner. Mariajul lor a fost, însă, presărat cu momente terifiante. Abuzurile suferite au determinat-o pe artistă să se gândească la sinucidere.

Tina Turner a povestit în mai multe interviuri clipele de coșmar prin care a trecut și cum a luat hotărârea de a-l părăsi pe Ike. „Era timpul să nu mai îndur tot ce se întâmpla. Era mereu abuziv, mai erau şi alte lucruri care se întâmplau şi nu le puteam controla, nu aveam libertate. Tot timpul era la fel, violent, şi pur şi simplu te saturi şi spui că viaţa nu merită trăită dacă rămâi în situaţia asta”, Tina Turner.

Dar nu a fost singura dramă din viața sa. Doi dintre copiii ei au murit la o distanță de patru ani unul de celălalt. Craig s-a sinucis în anul 2018, la 59 de ani, iar în decembrie 2022, Ronnie a murit din cauza complicațiilor cauzate de cancerul la colon. 

Ultimii ani din viața Reginei Rock'n Roll-ului au fost marcați de probleme grave de sănătate. În 2016, solista a primit diagnosticul de cancer intestinal, iar în 2017 a suferit un transplant de rinichi de la soțul ei.

„Când mă gândesc la bolile pe care le-am avut, spun că au venit într-o perioadă bună, când m-am retras din activitate. Nu blamez corpul, blamez faptul în sine, vârsta”, Tina Turner.

Tina Turner a fost prima cântăreață de culoare de pe coperta revistei Rolling Stones, dar şi cântăreaţa care s-a bucurat de cea mai mare prezenţă a publicului plătitor de bilet la un concert. A câștigat 12 premii Grammy, iar discurile sale s-au vândut în peste o sută de milioane de copii. 


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 5 voturi
Nu: 13 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

18 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.973 RON
-0.00200
USD
USD: 4.6085 RON
-0.01930
GBP
GBP: 5.8167 RON
-0.02000
HUF
HUF: 1.2583 RON
0.00140
BGN
BGN: 2.5426 RON
-0.00100
CHF
CHF: 5.0914 RON
-0.02360
Convertor valutar

Rezultat: ---