Externe Social Locale

Patru persoane dintre cele care și-au pierdut viața la granița dintre Canada și SUA erau români

schedule 07 apr. 2023, 17:51

Patru persoane dintre cele care și-au pierdut viața la granița dintre Canada și SUA erau români
Elena Berd / Shutterstock

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că printre persoanele care au decedat la granița dintre Canada și Statele Unite ale Americii au fost identificate patru persoane cu cetățenie română.

Doi maturi și doi copii români au murit la frontiera dintre Canada și SUA

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că Ambasada României la Ottawa și Consulatul General al României la Montreal continuă să țină legătura atât cu autoritățile din Canada, cât și cu rudele românilor care au decedat în tragicul eveniment. Urmează ca trupurile neînsuflețite ale românilor decedați să fie repatriate.

Autoritățile din Canada au mai menționat că la momentul actual nu pot oferi mai multe informații legate de acest caz, deoarece ancheta se află încă în desfășurare. Săptămâna trecută, opt persoane decedate au fost identifica în comunitatea autohtonă Akwsasne, situată la frontiera dintre provinciile canadiene Quebec și Ontario și statul american New York.

Românii decedați au fost găsiți pe râul St. Lawrence

Autoritățile din Canada au stabilit identitatea celor patru persoane cu cetățenie română care au încercat să traverseze în mod ilegal granița dintre Canada și SUA. Cetățenii români erau din Craiova și erau stabiliți deja de patru ani în orașul canadian Toronto, în zona Scarborough.

Cei doi maturi împreună cu cei doi copii voiau să ajungă neapărat în SUA, deoarece în ziua în care au încercat să părăsească Canada cu ambarcațiunea urmau să fie deportați. Anterior, familia de români ar mai fi încercat de două ori să intre ilegal în SUA, pe jos sau cu trenul. 

Soții Iordache, care a decedat săptămâna trecută, muncea la o firmă de vopsele și împreună aveau doi copii, ambii născuți în Canada, un băiat de un an și o fetiță, în vârstă de aproape trei ani. Trupurile întregii familii au fost găsite pe râul St. Lawrence.

Familia de români ar fi aplicat pentru o cerere de azil, însă aceasta a fost respinsă. Autoritățile canadiene susțin că barca cu care ar fi încercat românii să iasă din Canada era mult prea mică pentru a transporta 8-9 persoane. Proprietarul bărcii, un bărbat învârstă de 30 de ani, nu poate fi găsit nicăieri după cele întâmplate.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---