Social Sănătate

Noul val de COVID-19, provocat de subvarianta Pirola. Un nou vaccin va fi adus în România

schedule 03 oct. 2023, 11:16

Noul val de COVID-19, provocat de subvarianta Pirola. Un nou vaccin va fi adus în România
Horth Rasur/Shutterstock

Noul val de COVID-19 ia cu asalt tot mai multe state europene. România ocupă locul 2 în Europa și locul 3 în lume privind cazurile de infectare din noul val.

Tot mai multe cazuri de infectare în noul val de COVID-19

România bate recordurile la numărul de îmbolnăviri în noul val de COVID-19, depășind Rusia, Germania și Serbia, în Europa. Specialiștii se declară îngrijorați de noul val de coronavirus care pare a fi tot mai agresiv. Noua variantă care circulă în această perioadă este mult mai contagioasă, însă nu mai periculoasa decât Omicron.

În schimb, aceasta se răspândește cu repeziciune, iar numărul cazurilor a crescut extrem de mult. Spitalele sunt cele care simt din plin această creștere a cazurilor de îmbolnăvire. În conformitate cu ultimele date, au fost înregistrate peste 1.100 de persoane infectate care necesită îngrijiri medicale.

Dintre acestea, peste 70 de pacienți sunt în stare gravă la Terapie Intensivă, iar aproape 100 sunt minori. 27 de persoane si-au pierdut viaţa în ultima săptămână. Specialiștii susțin că vârful acestui val ar putea fi luna viitoare. În prezent circulă două subvariante Omicron: Eris şi Pirola.

Subvarianta Pirola are nu mai puțin de 30 de mutații și este foarte contagioasă. Autoritățile spun că măsurile de precauție sunt indicate, în special în locurile aglomerate, în special în grădinițe, școli, universități. Virusologii recomandă în continuare vaccinarea, în special persoanelor care se află în categoriile de risc.

”Situaţia Covid în România înseamnă un număr mare de infectări şi este o creştere constantă în ultimele patru-cinci săptămâni, doar că nu este un val al internărilor aşa cum s-a întâmplat în timpul pandemiei, nu este o presiune sporită la nivelul secţiilor de terapie intensivă.
Problema pe care o văd este legată de sezonul rece, care este aproape şi în care vom avea o circulaţie crescută pentru virusurile gripale, pentru virusul SARS COV2 şi pentru alte virusuri cu transmitere pe cale respiratorie.
Deci cred că trebuie să fie prudență, să ne vaccinăm antigripal şi va fi inclusiv vaccin împotriva SARS COV2în varianta nouă, care va veni cât de curând”, a declarat doctorul Adrian Marinescu.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---