Speciale Externe

Evoluții în conflictul Israel-Hamas și situația din Ucraina: Negocieri, operațiuni militare și declarații politice

schedule 23 feb. 2024, 12:26

Evoluții în conflictul Israel-Hamas și situația din Ucraina: Negocieri, operațiuni militare și declarații politice
Rokas Tenys / Shutterstock
Tensiuni în Orientul Mijlociu și Europa de Est: evoluții în conflictele Israel-Hamas și Ucraina, cu negocieri și retrageri militare.

În contextul tensiunilor continue din Orientul Mijlociu și Europa de Est, ultimele rapoarte indică evoluții semnificative atât în conflictul dintre Israel și Hamas, cât și în situația din Ucraina. În Gaza, progresele în negocierile pentru oprirea războiului și schimbul de ostatici sunt marcate de declarații ale oficialilor SUA și Israelului, în timp ce în Ucraina, retragerea trupelor ucrainene din Avdiivka și mesajul președintelui Klaus Iohannis subliniază complexitatea situației.

Forțele armate israeliene și Agenția de securitate „Shin Bet” au confirmat efectuarea unui atac cu dronă în orașul Jenin, Cisiordania, vizând eliminarea unui agent al Jihadului Islamic. În paralel, Șeful apărării din SUA, Lloyd Austin, a discutat cu ministrul apărării israelian, Yoav Gallant, despre protejarea civililor în Rafah și eforturile pentru eliberarea ostaticilor ținuți prizonieri de Hamas.

Pe de altă parte, în Ucraina, noi imagini arată retragerea dramatică a soldaților ucraineni din Avdiivka, un moment tensionat care subliniază dificultățile întâmpinate pe câmpul de luptă. Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj în care avertizează că ezitările sau întârzierile în privința Ucrainei oferă avantaje agresorului, subliniind solidaritatea României cu poporul ucrainean.

Ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, a discutat despre durata războiului și sprijinul internațional necesar pentru a face față agresiunii ruse. Acesta a menționat că Ucraina este hotărâtă să câștige războiul, cu accent pe avantajul tehnologic necesar pentru a contracara forțele rusești.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---