Externe

Fost director CIA, David Petraeus, discută despre condițiile victoriei Ucrainei și viitorul războiului în vizită la București

schedule 23 mai 2024, 10:56

Fost director CIA, David Petraeus, discută despre condițiile victoriei Ucrainei și viitorul războiului în vizită la București
Sursa foto: Shutterstock
David Petraeus discută condițiile victoriei Ucrainei și viitorul războiului la Universitatea de Apărare din București.

În cadrul unei vizite la Universitatea Națională de Apărare Carol I din București, fostul director al CIA, David Petraeus, a vorbit despre condițiile necesare pentru o victorie a Ucrainei în conflictul cu Rusia și a oferit o perspectivă asupra războiului viitorului. Petraeus a subliniat că succesul Ucrainei depinde de mai mulți factori, inclusiv de sprijinul continuu al Statelor Unite și de rezolvarea problemei legate de vârsta medie a soldaților ucraineni, care este în prezent de aproximativ 40 de ani.

Generalul american a menționat, de asemenea, importanța accesului Ucrainei la fondurile rusești înghețate în țările occidentale, sumând aproximativ 300 de miliarde de dolari, pe care le consideră esențiale pentru victoria Ucrainei. În cadrul evenimentului, Petraeus și-a lansat volumul "Conflict, evoluția războiului din 1945 până la Ucraina", coautoriat cu Andrew Roberts, care oferă o analiză a războiului modern și a lecțiilor învățate din conflictele din ultimele șapte decenii.

Petraeus a discutat și despre războiul viitorului, anticipând un rol crescut al inteligenței artificiale și al algoritmilor în conducerea operațiunilor militare. La eveniment au participat personalități marcante din domeniul apărării și politicii românești, inclusiv președintele Senatului, Nicolae Ciucă, și secretarul de stat în Ministerul Apărării, Simona Cojocaru, care a apreciat lucrarea ca fiind o analiză profundă și inteligentă a războiului modern.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
0.00010
USD
USD: 4.6576 RON
-0.05160
GBP
GBP: 5.9174 RON
-0.02830
HUF
HUF: 1.25 RON
0.00710
BGN
BGN: 2.5447 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.2114 RON
-0.06730
Convertor valutar

Rezultat: ---