Social Sport

David Popovici, dezamăgit de rezultatele obținute. A pierdut titlul european: „Sunt foarte obosit”

schedule 10 dec. 2023, 09:48

David Popovici, dezamăgit de rezultatele obținute. A pierdut titlul european: „Sunt foarte obosit”
Sursa foto: YouTube Gazeta Sporturilor

David Popovici este foarte dezamăgit de rezultatele obținute, după ce a pierdut titlul european. Sportivul s-a clasat pe locul patru în finala probei de 200 m liber de la Campionatele Europene de înot în bazin scurt. Iată ce a declarat!

David Popovici a pierdut titlul european

David Popovici a ratat titlul european și s-a declarat dezamăgit de rezultatele obținute, pentru că că nu a a reușit să repete rezultatul de la CM 2022. Este conștient că dacă ar fi reușit să scoată și acum timpul de la Melbourne, medalia de aur i-ar fi aparținut, dar știe totodată că nu este posibil să aibă mereu cel mai bun timp al său.

La final, el a dat câteva declarații în acest sens, unde a explicat clar că nu este neapărat un fan al înotului în bazin scurt, pentru că trebuie să facă foarte multe întoarceri și o jumătate de secundă este foarte importantă, dacă o pierde. Nu și-a propus să scoată un timp anume, însă țintea către performanță așa cum se întâmplă de fiecare dată.

Din nefericire, au fost alți trei băieți care i-au luat-o în față, ceea ce înseamnă că el s-a ales cu al patrulea loc. În același timp știe, că o asemenea experiență îl va ajuta să se pregătească mult mai bine pentru concursurile care vor urma.

„Cu timpul de la Melbourne aş fi luat locul întâi aici. Numai că am mers cu o jumătate de secundă mai încet. Nu am cum să fac cel mai bun timp al meu de fiecare dată, asta e. Iar atât timp cât sunt conştient de asta nu am de ce să mă întristez.
Nu sunt un mare fan al înotului în bazin scurt, sunt prea multe întoarceri pentru mine. Dar trebuie să privesc şi partea bună... adică având mai multe întoarceri mi le îmbunătăţesc şi pe cele puţine din bazinul lung. Nu aveam niciun timp în minte, dar către o performanţă ca asta ţinteam, 1 minut şi 41 de secunde e foarte bun. Ne aşteptam la un timp aşa de rapid.
Numai că azi au fost trei băieţi şi mai rapizi decât mine. Băieţi cu care sunt foarte bun prieten, mai ales cu Danas Rapsys. Chiar ne amuzam la final pe seama cursei. Până la urmă trebuie să ne distrăm. Sunt foarte obosit, de abia aştept să dorm şi sper să dorm bine. Acum sunt aşteptat şi la testul antidoping... de abia aştept să ajung acasă. A fost o zi foarte grea pentru mine, care însă mă pregăteşte pentru concursurile importante care urmează”, a declarat David Popovici conform Agerpres.

El a reușit să  în finala probei de 100 m liber, cu al șaselea timp din serii (46.48), cursă care are loc duminică, de la ora 19:08.

„A fost un program foarte încărcat. Acum mi-am dat seama că nici nu am apucat să mă uit la a doua semifinală, dar m-am calificat automat, pentru că am ieșit al doilea din serie.
Mă simt bine, mă simt decent. Nu cred că e bine să te simți prea bine, că după ți se poate întâmpla ceva rău. Mă simt binișor, decent. Asta e starea mea cea mai bună. Sunt curios cum o să decurgă proba de mâine, mi-aș fi dorit să fie și Patrick (Dinu). Dacă despre mine se zice că sunt tânăr și mic, el e și mai mic, și mai tânăr. Și e bun, e bun rău de tot” - David Popovici, potrivit de AS.ro.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---