Meniu de campion. Alimentele pe care David Popovici nu le consumă niciodată
David Popovici știe foarte bine că pentru a da randament trebuie să aibă o viață sănătoasă. Campionul se trezește de dimineață pentru a-și face antrenamentele și are o dietă strictă.
„Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine…Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine. Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00.”, a povestit David Popovici.
Meniul sportivului este format dintr-un iaurt mare, amestecat cu banane, chia, miere și fulgi de ovăz. La acestea se adaugă fructe uscate precum migdale şi curmale.
Citește și:
Dieta simplă cu care Andreea Marin a slăbit 20 de kilograme. Cu ce aliment a înlocuit pâinea
Ce aliment nu consumă niciodată Andreea Antonescu pentru a se menține în formă
După fiecare antrenament, David Popovici bea o combinație de lapte, miere și scorțișoară. Uneori, lapte, miere și cacao. Pâinea neagră a înlocuit-o pe cea albă, iar mezelurile au fost excluse complet.
David Popovici, după CM de la Fukuoka: „Trebuie să mă antrenez mai mult”
Sportivul român a terminat pe locul 6 în finala probei de 100 m liber, la Campionatele Mondiale de Natație de la Fukuoka. Sportivul nostru a încheiat cu timpul de 47.83 și nu a reușit să-și păstreze medalia de aur cucerită anul trecut, la Mondialele de la Budapesta.
David Popovici este în continuare deţinătorul recordului mondial la 100 m liber: 46.86. Tot la Fukuoka, la 200 m liber, David Popovici s-a clasat pe locul 4. El era deţinătorul titlului.
România a încheiat Mondialele de Natație cu două medalii, una de aur și una de argint, cucerite de Constantin Popovici și Cătălin Preda, primii doi clasați în proba de sărituri în apă de la mare înălțime (27 m).
Citește și:
Laptele se ieftinește cu 20%, de la 1 Mai, însă doar în anumite condiții
Ce dietă urmează Antonia cu sfințenie
Anca Țurcașiu, schimbări în alimentație după ce a fost diagnosticată cu o boală autoimună
„Imediat ce am atins peretele la 200 de metri, mi-a trecut prin cap acest gând: „Trebuie să mă antrenez mai bine”. Trebuie să mă antrenez mai mult şi, cel mai important, trebuie să fiu mai consecvent, pentru că, acesta este liantul care uneşte totul”, a spus Popovici.
„Din fericire pentru mine, ceea ce nu a mers perfect aici se poate antrena, aşa că atâta timp cât am grijă de pregătirea mea, să fiu mai consecvent decât am fost anul acesta, care a avut multe suişuri şi coborâşuri, voi fi bine”, a adăugat el.