Sănătate

Câte calorii are porumbul fiert? Îl putem consuma atunci când suntem la dietă?

schedule 01 aug. 2023, 12:54

Câte calorii are porumbul fiert? Îl putem consuma atunci când suntem la dietă?
Foto: Bubu Cuisine/Youtube

Porumbul fiert este delicios, iar boabele de porumb le putem consuma în orice moment al anului. Fie că vorbim de porumbul pe care îl găsim pe piață și îl fierbem noi acasă, fie că ne gândim la boabele de porumb din conservă sau alte preparate conservate ori congelate, ei bine găsim multe momente în care să folosim porumbul în bucătăria noastră. Vă propunem astăzi să descoperiți valorile nutriționale ale porumbului, caloriile pe care le are porumbul fiert sau porumbul copt, precum și beneficiile asupra sănătății pe care ni le aduce consumul de porumb sau făină de porumb (malai).

În secțiunea calorii alimente am vorbit deja despre numărul de calorii, valorile nutriționale și beneficiile pe care ni le aduce consumul de mămăligă. Când vorbim însă de porumb fiert, este lesne de înțeles că nu vor fi diferențe foarte mari între acesta și tradiționala noastră mămăligă. Pentru mai multe informații vă sugerăm să citiți și articolul: CÂTE CALORII ARE MĂMĂLIGA? ESTE SĂNĂTOS SĂ MÂNCĂM MĂMĂLIGĂ?

Câte calorii are porumbul fiert?

Ca și în mamaliga, 100 g de boabe de porumb fiert conțin aproximativ 70 de calorii. 100 g de boabe de porumb reprezintă cantitatea ce corespunde unui știulete de porumb de aproximativ 18- 20 cm. Așadar dacă veți fierbe porumb acasă și veți găsi știuleți mari, puteți considera că un porumb fiert ar avea între 60 și 70 calorii.

Porumbul copt va conține tot atâtea calorii ca și cel fiert, iar atunci când gătim boabele de porumb în ulei sau în unt, trebuie să adăugăm și caloriile conținute de aceste alimente bogate în grăsimi.

Porumb fiert- valori nutriționale

100 g de boabe de porumb fiert prezintă următoarele proprietăți și valori nutriționale:

 • 3,27 grame de proteine
 • 1,35 grame de grăsimi
 • 20 grame de carbohidrați
 • 2,4 grame de fibre
 • 2 mg de calciu
 • 0,52 mg de fier
 • 37 de mg de magneziu
 • 89 de mg de fosfor
 • 270 de mg de potasiu
 • 15 mg de sodiu
 • 0,46 mg de zinc
 • 6,8 mg de vitamina C
 • 0,093 mg de vitamina B-6

O mențiune tot mai importantă pentru mulți dintre consumatori este aceea că porumbul nu conține gluten. În plus, porumbul se numără printre alimentele sărace în histamină.

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de porumb fiert

Porumbul nu conține gluten și nici histamină

Nivelurile de histamină din corp pot să crească atunci când ingerăm mese bogate în alimente ce conțin histamină, dar și atunci când ne confruntăm cu alergii sau cu alte procese ale sistemului imunitar, infecțioase sau inflamatorii.

De asemenea, există o serie de persoane care pot avea intoleranță la histamină, permanentă sau ocazională. În aceste situații o dietă bazată în special pe alimente sărace în hismainăva fi de mare ajutor pentru cei care se luptă cu inflamația, cu puseele alergice sau care pur și simplu se simt mai bine atunci când consumă alimente ce conțin mai puțină histamină.

Ați observat vreodată că după o masă copioasă sau după sucurile naturale de citrice vă simțiți mai obosiți? De vină ar putea fi histamina.

Citește continuarea pe Kudika.ro.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9762 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6699 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.7698 RON
-0.00210
HUF
HUF: 1.2629 RON
-0.00260
BGN
BGN: 2.5443 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.1198 RON
0.00490
Convertor valutar

Rezultat: ---