Sport

Ce plan uriaș a avut Ion Țiriac pentru David Popovici. „Bă, n-ai cum să-l duci acolo!”

schedule 27 iul. 2023, 16:05

Ce plan uriaș a avut Ion Țiriac pentru David Popovici. „Bă, n-ai cum să-l duci acolo!”
Foto: Capturi

Ion Țiriac a avut un plan uriaș pentru David Popovici, pe care l-a dezvăluit chiar magnatul român. Afaceristul voia să îl trimită pe campion în Statele Unite, pentru a ajunge într-o țară unde înotul este un sport respectat de către stat și în care se investește mult mai mult decât în România. 

Planul uriaș al lui Ion Țiriac pentru David Popovici

Pe vremea când Ion Țiriac visa la alt viitor pentru Popovici, sportivul era doar un junior, dar cei din jurul său erau convinși că va ajunge un mare campion. Țiriac a fost unul dintre ei, motiv pentru care și-a dorit pentru înotător să aibă parte de toate condițiile. Însă, omul de afaceri s-a lovit de un refuz. 

Principalul motiv pentru care David Popovici a rămas în România a fost reprezentat de calendarul școlar diferit din SUA, care i-ar fi dat programul peste cap. 

„Lui David Popovici nu pot să îi recomand nimic! Mi-am permis să îi dau telefon doamnei președinte, care mi-a spus: ‘Băi, Țiriac, n-ai cum să-l pui să se ducă în SUA să se antreneze.
Pentru că mai are doi ani de liceu, ăia au alt calendar, februarie, martie, aprilie. Iar calendarul nostru, cu campionate europene, mondiale, e la trei luni după. Și putem și noi!”, a spus Ion Țiriac, în urmă cu ceva timp, pentru TVR

Între timp, David Popovici a devenit un nume uriaș în înotul mondial. În 2022 a devenit dublu campion mondial și dublu campion european la 100 și 200 de metri liber. A stabilit și un record mondial, la 100 de metri liber, 46.86.

Anul acesta, a terminat pe locul 4 în finala probei de 200 de metri liber și pe locul 6 la proba 100 metri liber a Campionatelor Mondiale de Natație de la Fukuoka, Japonia

A avut mai multe oferte din SUA

Tatăl campionului a declarat că fiul său a avut oferte de la toate universitățile de top de peste ocean, însă David Popovici a ales să studieze Psihologia în București

„A avut oferte de la fiecare universitate din SUA”, a spus părintele înotătorului. 

David Popovici nu a vrut să își părăsească țara fiindcă îi place mult viața de aici și, totodată, îi plac și oamenii alături de care lucrează, a completat tatăl campionului. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---