Soldații ucraineni de pe linia frontului sunt supuși unor atacuri repetate și intense din partea forțelor rusești, care folosesc o tactică denumită "asaltul cu carne". Locotenent-colonelul Anton Bayev din Brigada Khartia a Gărzii Naționale a Ucrainei a descris cum valuri succesive de soldați ruși sunt trimise să atace pozițiile defensive ale Ucrainei, cu scopul de a identifica echipamentele de tragere și de a epuiza unitățile ucrainene. Această metodă de luptă, care duce la pierderi uriașe în rândul armatei ruse, este un semn că Rusia încearcă să-și folosească avantajul numeric pentru a câștiga teren.
În ciuda pierderilor, Moscova continuă să trimită soldați slab pregătiți în luptă, în timp ce Ucraina nu poate recurge la o astfel de tactică din cauza unei atitudini diferite față de pierderi și a resurselor umane limitate. Oficialii occidentali au observat că, în ciuda unei rate mari de pierderi în rândul soldaților ruși, Moscova menține un ritm constant de atacuri.
Citește și:
România renunță la convocarea unui Consiliu Extraordinar JAI
Zelenski refuză propunerea de pace a lui Putin, o aseamănă cu Hitler
În același timp, există frustrări la Kiev cu privire la ritmul lent al sprijinului occidental. Oficialii ucraineni susțin că ajutorul primit este suficient pentru a nu pierde, dar nu suficient pentru a câștiga. Restricțiile ridicate privind utilizarea armelor americane pe teritoriul rus au ajutat la oprirea asaltului Moscovei asupra Harkovului, dar nu schimbă dinamica generală a războiului.
Ucraina se teme că, fără garanții solide de securitate, precum aderarea la NATO, Rusia ar putea să se regrupeze și să atace din nou în viitor. În acest context, premierul maghiar Viktor Orban a sugerat un plan de încetare a focului pentru a grăbi negocierile, o propunere pe care oficialii de la Kiev vor să o evite, căutând să nu facă compromisuri pe teme importante.