Externe

Tactica "asaltului cu carne" a Rusiei în Ucraina duce la pierderi semnificative și epuizarea forțelor

schedule 04 iul. 2024, 11:55

Tactica "asaltului cu carne" a Rusiei în Ucraina duce la pierderi semnificative și epuizarea forțelor
Foto: Melnikov Dmitriy/Shutterstock
Soldații ucraineni rezistă asalturilor intense ale forțelor ruse, care folosesc tactica "asaltul cu carne", provocând pierderi mari.

Soldații ucraineni de pe linia frontului sunt supuși unor atacuri repetate și intense din partea forțelor rusești, care folosesc o tactică denumită "asaltul cu carne". Locotenent-colonelul Anton Bayev din Brigada Khartia a Gărzii Naționale a Ucrainei a descris cum valuri succesive de soldați ruși sunt trimise să atace pozițiile defensive ale Ucrainei, cu scopul de a identifica echipamentele de tragere și de a epuiza unitățile ucrainene. Această metodă de luptă, care duce la pierderi uriașe în rândul armatei ruse, este un semn că Rusia încearcă să-și folosească avantajul numeric pentru a câștiga teren.

În ciuda pierderilor, Moscova continuă să trimită soldați slab pregătiți în luptă, în timp ce Ucraina nu poate recurge la o astfel de tactică din cauza unei atitudini diferite față de pierderi și a resurselor umane limitate. Oficialii occidentali au observat că, în ciuda unei rate mari de pierderi în rândul soldaților ruși, Moscova menține un ritm constant de atacuri.

În același timp, există frustrări la Kiev cu privire la ritmul lent al sprijinului occidental. Oficialii ucraineni susțin că ajutorul primit este suficient pentru a nu pierde, dar nu suficient pentru a câștiga. Restricțiile ridicate privind utilizarea armelor americane pe teritoriul rus au ajutat la oprirea asaltului Moscovei asupra Harkovului, dar nu schimbă dinamica generală a războiului.

Ucraina se teme că, fără garanții solide de securitate, precum aderarea la NATO, Rusia ar putea să se regrupeze și să atace din nou în viitor. În acest context, premierul maghiar Viktor Orban a sugerat un plan de încetare a focului pentru a grăbi negocierile, o propunere pe care oficialii de la Kiev vor să o evite, căutând să nu facă compromisuri pe teme importante.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9773 RON
-0.00010
USD
USD: 4.5975 RON
0.01140
GBP
GBP: 5.8771 RON
-0.00010
HUF
HUF: 1.2682 RON
-0.00350
BGN
BGN: 2.5448 RON
CHF
CHF: 5.1188 RON
-0.00090
Convertor valutar

Rezultat: ---