Externe

Zelenski cere un nou pachet de sancțiuni pentru a spori presiunea asupra Rusiei

schedule 29 ian. 2024, 07:59

Zelenski cere un nou pachet de sancțiuni pentru a spori presiunea asupra Rusiei
Foto: Volodimir Zelenski/Facebook

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, solicită un nou pachet de sancțiuni pentru a crește presiunea asupra Rusiei.

Zelenski cere un nou pachet de sancțiuni pentru Rusia

Ucraina solicită sporirea presiunii comunităţii internaţionale asupra Rusiei cu ajutorul unui nou pachet de sancţiuni. Atacurile și bombardamentele dintre cele două țări continuă în zonele de graniță, iar de-a lungul unei mari părţi a liniei frontului trupele ruse sunt în ofensivă.

Armata ucraineană se află în criză de muniţii, însă la atacurile rușilor răspunde cu atacuri cu drone asupra unor ţinte strategice în spatele liniilor inamice ca tactică de război asimetric.

"Fiecare manifestare de presiune asupra Rusiei este un pas către pace. Fiecare act de asistenţă pentru Ucraina este o protejare a vieţilor. Le sunt recunoscător tuturor celor care ajută Ucraina", a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.
"Este nevoie de un nou pachet de sancţiuni din partea UE (împotriva Rusiei) şi îl pregătim. Pregătim, de asemenea, noi măsuri pentru a limita capacitatea Rusiei de a ocoli sancţiunile", a adăugat Zelenski.

Zelenski susține că le-a cerut aliaţilor occidentali să se grăbească în ceea ce privește luarea unei decizii de confiscare a activelor ruseşti din Occident, care ajung la aproximativ 300 de miliarde de dolari rezerve valutare sau în aur, îngheţate în urma invaziei ruse în Ucraina.

De cealaltă parte, Rusia a acuzat Ucraina şi Occidentul că încearcă să îi "fure" aceste active şi a venit cu o amenințare și un răspuns "dureros", în cazul în care un asemenea plan va fi pus în aplicare.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---