Externe

Ucraina recunoaște că rușii avansează în Bahmut: aplică tacticile dure din Siria. SUA, un nou pachet de ajutor militar

schedule 20 apr. 2023, 09:18

Ucraina recunoaște că rușii avansează în Bahmut: aplică tacticile dure din Siria. SUA, un nou pachet de ajutor militar
Foto: pixabay.com

Ucrainenii efectuează deja acțiuni incluse în contraofensiva menită să elibereze noi teritorii ocupate de Rusia, a transmis ministrul adjunct al Apărării de la Kiev. Declarația sa coincide cu aprobarea unui nou pachet de ajutor militar din partea SUA. 



Ucraina, noi vești de pe front: recunoaște că rușii avansează în Bahmut pentru că aplică tacticile dure din Siria

„Este incorect să se vorbească, strict, de o contraofensivă. Pentru că, de fapt, este vorba de un uriaş complex de acţiuni şi măsuri pe care armata Ucrainei le pune în aplicare chiar şi acum”, a spus Hanna Maliar, ministrul adjunct al Apărării din Ucraina.

Oficialul a recunoscut că la Bahmut, epicentrul confruntării din Donbas, armata rusă a făcut progrese, dar numai pentru că aplică o tactică brutală, preluată din Siria, anume distrugerea totală a clădirilor pe care nu le pot cuceri prin luptă.

„Vreau să vă mulţumesc pentru că aţi apărat ţara noastră la Bahmut. Ştiu cât de puternici aţi fost, cum aţi rezistat acolo, la Bahmut”, a declarat Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei. 

Ucraina a pus în funcțiune noile sisteme Patriot de la SUA, Țările de Jos și Germania

Volodimir Zelenski a salutat și punerea în funcțiune a unor noi sisteme antiaeriere Patriot, donate de SUA, Țările de Jos și câteva oferite de Germania.

Președintele ucrainean a completat însă că este nevoie de și mai multe astfel de sisteme. Miercuri seară, alarma antiaeriană s-a auzit din nou la Kiev, iar cerul a fost luminat de fulgere uriașe. A fost vorba despre resturile unui vechi satelit american prăbușit de pe orbită, după cum a anunțat NASA.

Tot miercuri, Casa Albă a anunțat un nou pachet de ajutor militar de 325 de milioane de dolari, care include rachete, muniții de artilerie și arme ușoare, mine antitanc, vehicule logistice și alte echipamente. Noi livrări de armament ar putea fi anunțate mâine, la reuniunea aliaților Ucrainei, în Germania. 

„Vladimir Putin, prin atacul, contrar legilor internaţionale, asupra unei ţări vecine, paşnice şi democratice, a încălcat valorile noastre şi a distrus bazele ordinii de securitate din Europa”, a transmis Frank-Walter Steinmeier, președintele Germaniei. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00060
USD
USD: 4.6712 RON
-0.00250
GBP
GBP: 5.7677 RON
0.04480
HUF
HUF: 1.2603 RON
0.00070
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.1247 RON
0.01570
Convertor valutar

Rezultat: ---