Externe

Armata ucraineană are dificultăți în contraofensivă. Zelenski: „Suntem obosiți și noi, sunt obosiți și ei, există teamă”

schedule 09 aug. 2023, 08:05

Armata ucraineană are dificultăți în contraofensivă. Zelenski: „Suntem obosiți și noi, sunt obosiți și ei, există teamă”
Foto: Dmytro Larin/Shutterstock

Armata ucraineană are dificultăți în contraofensiva din sud-estul țării, a recunoscut, marți, liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski. Totuși, președintele susține că, deși nu au destule echipamente, forțele militare ucrainene dețin inițiativa, pe fondul scepticismului unor oficiali occidentali. 

Zelenski recunoaște că armata ucraineană are dificultăți în contraofensivă 

„Contraofensiva este dificilă, probabil este mai lentă decât ne-am dori. Dar iniţiativa este a forţelor militare ucrainene”, a afirmat Volodimir Zelenski, citat de cotidianul Le Monde.

„Este într-adevăr dificil să lupţi atât de mult timp. Este dificil, când ne confruntăm cu lipsa anumitor arme. Totul este foarte dificil, pentru că este război. Este dificil pentru noi, dar este dificil şi pentru ruşi.
Suntem obosiţi şi noi, sunt obosiţi şi ei, există teamă. Rusia, spre deosebire de noi, poate pune capăt acestui război foarte rapid, fără victime care nu sunt necesare, prin retragerea de pe teritoriul nostru. Ucraina nu va continua războiul pe teritoriul Federaţiei Ruse. Nu acesta este scopul nostru.
Noi ne eliberăm teritoriile. Aceasta este diferenţa. Ei au teritoriu pe care să se replieze, nu noi", a subliniat președintele Ucrainei. 

Oficialii occidentali, sceptici în privința eficienței contraofensivei Ucrainei

Mai mulţi oficiali occidentali, în principal din Statele Unite, au exprimat scepticism privind eficienţa contraofensivei Ucrainei, care este în curs de câteva săptămâni. 

Oficialii citați de postul de televiziune CNN sunt se îndoiesc de faptul că armata ucraineană ar avea capacitatea de a recăpăta controlul asupra teritoriilor din sud-estul Ucrainei, ocupate de ruși.

„Rămâne să vedem în următoarele câteva săptămâni dacă există vreo şansă de a face anumite progrese. Dar cred că este extrem de improbabil ca ucrainenii să înregistreze progrese care să modifice balanţa conflictului”, a declarat un diplomat occidental, sub protecţia anonimatului.
„Evaluările noastre sunt sumbre şi ne amintesc de provocările cu care se confruntă. Aceasta este cea mai dificilă perioadă a războiului”, este de părere congresmanul democrat american Mike Quigley.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---