Externe

Stânga franceză formează un "Nou Front Popular" înaintea alegerilor legislative anticipate

schedule 19 iun. 2024, 13:37

Stânga franceză formează un "Nou Front Popular" înaintea alegerilor legislative anticipate
https://pixabay.com/illustrations/france-flag-national-flag-europe-1184099/
Patru partide de stânga franceze formează "Noul Front Popular" pentru alegeri, înfruntând partidul lui Macron și RN-ul lui Le Pen.

Principalele patru partide de stânga din Franța, Partidul Socialist (PS), Verzii, Comuniștii și Franța Nesupusă (LFI), au anunțat formarea unui "Nou Front Popular" pentru a participa la alegerile legislative anticipate care vor avea loc între 30 iunie și 7 iulie. Decizia vine în urma convocării de către președintele Emmanuel Macron a alegerilor anticipate, după o înfrângere semnificativă a partidului său în fața Rassemblement National (RN), condus de Marine Le Pen.

Alianța de stânga va prezenta un candidat unic în fiecare dintre cele 577 de circumscripții parlamentare, cu promisiuni de a introduce un impozit pe avere, creșterea salariului minim și abrogarea reformei pensiilor inițiată de Macron. În ciuda încrederii exprimate de liderii stângii, sondajele sugerează că alianța ar putea să vină pe locul doi în alegeri, după RN și înaintea blocului centrist al președintelui.

În timp ce stânga își consolidează poziția, Marine Le Pen a vorbit despre formarea unui "guvern de unitate națională" în cazul unei victorii a RN, iar partidul de centru-dreapta Les Républicains (LR) se confruntă cu lupte interne după anunțul unei alianțe surpriză cu RN, care a fost ulterior negată de conducerea partidului.

Pe plan internațional, Grupul G7, reunit în Italia, a pledat pentru menținerea stabilității în regiunea Indo-Pacifică și a îndemnat China să respecte standardele comerciale și să exercite presiuni asupra Rusiei pentru încheierea războiului din Ucraina. Declarația G7 subliniază importanța unei zone Indo-Pacifice libere și deschise și recunoaște rolul Chinei în comunitatea internațională, cerând totodată Beijingului să mențină pacea și stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9704 RON
0.00250
USD
USD: 4.585 RON
-0.01010
GBP
GBP: 5.9171 RON
-0.00890
HUF
HUF: 1.2685 RON
0.00550
BGN
BGN: 2.5413 RON
0.00130
CHF
CHF: 5.1659 RON
-0.03020
Convertor valutar

Rezultat: ---