Externe

Liderul opoziției din Coreea de Nord, înjunghiat în gât în timp ce ținea un discurs. În ce stare se află politicianul

schedule 02 ian. 2024, 08:11

Liderul opoziţiei din Coreea de Sud a fost înjunghiat în gât, în timpul unei conferințe de presă. Politicianul a fost atacat cu un cuțit de un bărbat care se apropiase pentru a cere un autograf. Victima a fost transportată la spital cu un elicopter, iar autoritățile spun că acum se află în afara oricărui pericol. Politicianul de 59 de ani, care conduce Partidul Democrat din Coreea, așteaptă să candideze pentru un loc la următoarele alegeri generale. 

Liderul principalului partid de opoziție din Coreea de Sud, Lee Jae-myung, a fost atacat marți cu un cuțit în timpul unei vizite în orașul Busan din sudul țării. 

Lee vizita șantierul de construcție a noului aeroport Gadeokdo când a fost înjunghiat, în partea stângă a gâtului, în timp ce vorba cu o mulțime de reporteri, a declarat un oficial al partidului pentru CNN. Acesta a precizat că Lee sângera, dar era conștient, și a fost dus imediat la spital. 

Potrivit BBC, atacatorul părea să aibă în jur de 50 sau 60 de ani. El s-ar fi apropiat de Lee cerându-i un autograf, înainte de a se arunca brusc în față pentru a-l înjunghia. 

Videoclipurile cu atacul difuzate pe reţelele de socializare îl arată pe Lee prăbuşindu-se mai întâi în mulţime şi apoi la pământ, în timp ce mai multe persoane încearcă să îl imobilizeze pe atacator. 

Imaginile de după incident în arată pe Lee întins pe jos, cu ochii închiși, în timp ce un om îi apăsa cu o batistă pe partea laterală a gâtului. 

Lee, care conduce Partidul Democrat din Coreea, nu este, în prezent, membru al legislativului sud-coreean, dar se așteaptă ca el să candideze pentru un loc la următoarele alegeri, care vor avea loc în aprilie 2024. 

Politicianul a pierdut la limită alegerile prezidențiale din 2022, la o diferență de numai 0,73% din voturi, în fața actualului președinte Yoon Suk-yeol. 


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---