Opoziția vrea să depună moțiune de cenzură pentru pachetul de măsuri fiscale asumat deja de Ciolacu. Ce șanse are
Liderii opoziției sunt sceptici în privința unei moțiuni de cenzură. Spun că, cel mai probabil, nu vom avea una, deși există trei partide care și-au anunțat intenția de a depune o moțiune.
Este vorba despre USR, despre parlamentarii neafiliați de la reper și despre grupul AUR. Toți au anunțat că lucrează la textul unei moțiuni de cenzură pentru pachetul de măsuri fiscale, însă nu au semnăturile necesare.
Dar USR refuză să colaboreze cu AUR, motivând că reprezintă un grup extremist și că nu vor să depună o moțiune de cenzură alături de partidul lui George Simion.
Singura șansă ar fi ca parlamentarii maghiari, cei 29 de parlamentari de la UDMR, să semneze o moțiune de cenzură. Însă este greu de crezut acest lucru. Liderii opoziției susțineau că au purtat discuții și negocieri în ultimele zile cu liderii UDMR, care le-au dat de înțeles că, în cele din urmă, nu vor semna această moțiune de cenzură.
Citește și:
Pachetul de măsuri fiscale, atacat la CCR de USR. Opoziția: va afecta negativ economia țării
Măsurile fiscale, constituționale. Ce taxe si impozite vor intra în vigoare după decizia CCR
Klaus Iohannis a promulgat noile taxe și impozite. Principalele modificări fiscale
De altfel, și liderul Kelemen Hunor recunoștea, cu puțin timp înainte de ședința în care premierul Marcel Ciolacu și-a asumat răspunderea pe pachetul fiscal, că atâta timp cât o moțiune de cenzură nu are șanse să treacă pentru că opoziția nu are de unde să adune o majoritate de 234 de voturi.
UDMR a hotărât să nu semneze această moțiune de cenzură, atâta timp cât PSD și PNL au acum 60% din Parlament. Așadar, cel mai probabil, nu vom avea o moțiune de cenzură, dar vom avea un atac din partea USR și forța dreptei la Curtea Constituțională pe acest pachet de măsuri fiscale pe care premierul Marcel Ciolacu și-a asumat răspunderea în Parlament.