Politic

Opoziția, împotriva pachetului de măsuri fiscale: vrea să depună o moțiune de cenzură. Ce șanse are să se întâmple

schedule 27 sept. 2023, 07:32

Opoziția, împotriva pachetului de măsuri fiscale: vrea să depună o moțiune de cenzură. Ce șanse are să se întâmple
Foto: Captura video

Guvernul și-a asumat, marți seară, răspunderea în Parlament pentru noile taxe în mijlocul protestelor USR și AUR. Mai mulți partlamentari din opoziție i-au reproșat premierului Marcel Ciolacu faptul că noul pachet fiscal este exagerat și va face rău economiei. Prin urmare, acum, senatorii și deputații vor să depună moțiune. Dacă nu trece, legea se consideră adoptată. Dar ce șanse are să treacă? 

Opoziția vrea să depună moțiune de cenzură pentru pachetul de măsuri fiscale asumat deja de Ciolacu. Ce șanse are

Liderii opoziției sunt sceptici în privința unei moțiuni de cenzură. Spun că, cel mai probabil, nu vom avea una, deși există trei partide care și-au anunțat intenția de a depune o moțiune.

Este vorba despre USR, despre parlamentarii neafiliați de la reper și despre grupul AUR. Toți au anunțat că lucrează la textul unei moțiuni de cenzură pentru pachetul de măsuri fiscale, însă nu au semnăturile necesare. 

Dar USR refuză să colaboreze cu AUR, motivând că reprezintă un grup extremist și că nu vor să depună o moțiune de cenzură alături de partidul lui George Simion.

Singura șansă ar fi ca parlamentarii maghiari, cei 29 de parlamentari de la UDMR, să semneze o moțiune de cenzură. Însă este greu de crezut acest lucru. Liderii opoziției susțineau că au purtat discuții și negocieri în ultimele zile cu liderii UDMR, care le-au dat de înțeles că, în cele din urmă, nu vor semna această moțiune de cenzură. 

De altfel, și liderul Kelemen Hunor recunoștea, cu puțin timp înainte de ședința în care premierul Marcel Ciolacu și-a asumat răspunderea pe pachetul fiscal, că atâta timp cât o moțiune de cenzură nu are șanse să treacă pentru că opoziția nu are de unde să adune o majoritate de 234 de voturi. 

UDMR a hotărât să nu semneze această moțiune de cenzură, atâta timp cât PSD și PNL au acum 60% din Parlament. Așadar, cel mai probabil, nu vom avea o moțiune de cenzură, dar vom avea un atac din partea USR și forța dreptei la Curtea Constituțională pe acest pachet de măsuri fiscale pe care premierul Marcel Ciolacu și-a asumat răspunderea în Parlament. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---