Politic

Kelemen Hunor, despre pensiile speciale: „Pericolul este să pierdem banii din PNRR”

schedule 05 apr. 2023, 10:16

Kelemen Hunor, despre pensiile speciale: „Pericolul este să pierdem banii din PNRR”
Foto: Ionela Nastase/Youtube.com

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a avertizat că pericolul nerezolvării problemei pensiilor speciale este pierderea banilor din PNRR. El a completat că negăsirea unei soluții în acest caz va aduce guvernanților un val de furie din partea poporului. 

Kelemen Hunor (UDMR) avertizează în privința problemei pensiilor speciale

Întrebat, marţi, la Euronews România, dacă ar fi oportun ca România să ceară CE o prelungire pentru reforma pensiilor speciale, Kelemen Hunor a răspuns negativ. 

„Nu. Asta înseamnă că nu vom lua 700 de milioane de euro, plus că problema rămâne tot în braţele noastre şi trebuie să o rezolvăm. Dacă am băgat în PNRR, dacă acesta este deadline-ul, trebuie să găsim o soluţie până expiră acest termen.
Este o situaţie extrem de complicată şi nedreaptă, dar aici ne-au adus demagogia şi populismul de 12 ani. 80% din populaţie nu vrea corecţia pensiilor speciale, vrea anularea lor”, a spus Kelemen Hunor.

Oficialul a adăugat că se înregistrează un impas deoarece magistrații nu acceptă propunerea CE de 45%, iar militarii poate ar accepta pentru viitor, dacă li se aduc la cunoștință pașii.

„Nu se poate în acest moment să găsim un numitor comun. Pericolul cel mai mare este să pierdem şi banii şi, din punct de vedere politic, există şi furia oamenilor că nu am rezolvat ceea ce cu toţii au promis 10-12 ani de fiecare dată când erau în opoziţie, folosindu-se de acest subiect sensibil şi extrem de popular.
Şi atunci pierzi banii şi te loveşte şi furia poporului. Aici este dilema. Din punctul meu de vedere, trebuie discutat, negociat de dimineaţă până seara cu toţi cei interesaţi şi trebuie să se găsească o soluţie şi fiecare trebuie să lase de la el ceva, altfel nu o să meargă, nu se poate rezolva”, a mai spus Kelemen.

Acesta a menționat că în coaliție s-a discutat respectarea jaloanelor și termenelor din PNRR, fără a se analiza varianta de a nu face reformă. „Temele au fost asumate de România. Cei de la CE spun că noi ne-am angajat”, a continuat liderul UDMR.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---