Externe Sci-Tech Sănătate

Opoziția rusă organizează protestul "Amiaza anti-Putin" în ziua alegerilor

schedule 15 mar. 2024, 13:25

Opoziția rusă organizează protestul "Amiaza anti-Putin" în ziua alegerilor
Protestul "Amiaza anti-Putin" inițiat de susținătorii lui Navalnîi vizează exprimarea opoziției față de Putin în ziua alegerilor.

Susținătorii opozantului rus Aleksei Navalnîi, care a decedat într-un lagăr, au inițiat un protest simbolic în prima zi a alegerilor prezidențiale din Rusia, denumit "Amiaza anti-Putin". Acesta îndeamnă cetățenii să se prezinte la secțiile de votare la mijlocul zilei și să voteze într-un mod care să exprime opoziția față de actualul lider, Vladimir Putin. Unii participanți la protest sunt încurajați să scrie numele lui Navalnîi pe buletinele de vot sau să aleagă un candidat diferit de Putin, deși opoziția consideră că toți candidații sunt controlați de Kremlin.

Mesajul protestului, care a fost susținut de Navalnîi înainte de moartea sa prin intermediul rețelelor sociale, este văzut ca un testament politic al disidentului. Cu toate acestea, criticii Kremlinului sunt sceptici cu privire la impactul acestui protest asupra rezultatului alegerilor, dar susțin că acțiunea este importantă pentru a ridica moralul opozanților lui Putin și pentru a arăta lumii că liderul rus nu este susținut de întreaga populație.

Autoritățile ruse au declarat protestul ilegal și au avertizat că orice mișcare de protest va fi pedepsită. Site-ul oficial al acțiunii "Amiaza anti-Putin" a fost blocat, iar participanții la protest se confruntă cu riscuri, inclusiv avertismente din partea autorităților. Kremlinul a etichetat apelurile la protest ca fiind provocări și a anunțat că poliția va reprima orice comportament ilegal.

În ciuda acestor amenințări, opoziția speră că mesajul de protest va fi observat de oficialii electorali și că va demonstra că există o rezistență semnificativă față de Putin în rândul populației. Alegerile prezidențiale din Rusia se desfășoară pe parcursul a trei zile, iar opoziția se confruntă cu provocarea de a mobiliza alegătorii în cele 11 fusuri orare ale țării.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---