Locale Externe

Funeraliile lui Aleksei Navalnîi: Opozantul rus va fi înmormântat la Moscova în prezența familiei și susținătorilor

schedule 28 feb. 2024, 13:27

Funeraliile lui Aleksei Navalnîi: Opozantul rus va fi înmormântat la Moscova în prezența familiei și susținătorilor
Aleksei Navalnîi, critic al lui Putin, va fi înmormântat la Moscova. Ceremonia va avea loc la o biserică locală, în pofida obstacolelor.

Aleksei Navalnîi, figura emblematică a opoziției ruse și critic vocal al președintelui Vladimir Putin, va fi înmormântat vineri la Moscova, conform anunțurilor făcute de purtătoarea de cuvânt Kira Iarmiș. Ceremonia funerară va avea loc la Biserica Icoanei Maicii Domnului „Stingeți-mi durerile” din districtul moscovit Maryino, începând cu ora 14:00 ora locală, iar înmormântarea se va desfășura la cimitirul Borisovskoye.

În ciuda provocărilor întâmpinate în organizarea funeraliilor, inclusiv refuzul mai multor firme de servicii funerare de a colabora la menționarea numelui Navalnîi, familia a reușit să stabilească detaliile ceremoniei. În contextul decesului său în condiții controversate într-o colonie penitenciară din zona arctică, comunitatea internațională și susținătorii opoziției ruse se pregătesc să își ia rămas bun de la Navalnîi.

Soția activistului, Iulia Navalnaia, a vorbit în plenul Parlamentului European, subliniind dorința de a continua lupta pentru o Rusie liberă și acuzându-l pe Putin de moartea soțului său. În paralel, Parlamentul European va dezbate situația opozanților regimului rus, jurnaliștilor și apărătorilor drepturilor omului.

Aleksei Navalnîi, care a fost închis din 2021 și ispășea pedepse pentru extremism și fraudă - acuzații pe care le-a catalogat ca fiind politice - a murit la vârsta de 47 de ani. Trupul său a fost predat familiei după mai mult de o săptămână de la deces, în urma presiunilor asupra mamei sale pentru o înmormântare secretă și amenințări că ar fi îngropat în colonia penală.

Înainte de funeralii, eurodeputații vor vota o rezoluție care se așteaptă să condamne regimul rus și să discute despre riscurile cu care se confruntă cei care se opun guvernării lui Putin.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---