Showbiz

Ce le-a cerut Rona Hartner apropiaților înainte să moară. „A crezut că va învinge cancerul și de această dată!”

schedule 25 nov. 2023, 08:58

Ce le-a cerut Rona Hartner apropiaților înainte să moară. „A crezut că va învinge cancerul și de această dată!”
Foto: Captura video Antena Stars/YT

Bravă, tonică, un munte de pozitivism, un artist complex - astfel este descrisă Rona Hartner de toți oamenii care au cunoscut-o. A fost iubită de cei din jur, tocmai de aceea vestea morții sale la doar 50 de ani, deși se lupta cu cancerul, a căzut ca un trăznet. Apropiații credeau că artista va învinge și de această boală. Ba chiar mulți au vorbit cu ea cu doar câtega zile înainte de tragicul sfârșit. Raluca Andreea Andrei, prietenă de suflet a Ronei Hartner, a dezvăluit ce i-a cerut actrița înainte să să plece dintre noi. 

Ce le-a cerut Rona Hartner apropiaților înainte să moară

Raluca Andreea Andrei, model și colegă de podium cu Rona Hartner, în prezentările Lizei Panait, a vorbit ultima dată cu actrița, la telefon, cu șapte zile înainte ca aceasta să se stingă. 

Cele două erau prietene bune, țineau legătura săptămânal, iar Rona Hartner o ruga deseori să îi facă rost de rochii de la Liza Panait, creatoarea ei preferată. 

Raluca a povestit că în ultima discuție cu Rona Hartner nu a surprins niciun gând negativ din partea solistei. I-a povestit doar că începe un nou tratament pentru metastazele de la creier care recidivaseră. Dar Rona era în continuare optimistă și își punea speranțe în noul tratament. I-a cerut amicei sale să îi facă rost de o perucă pentru că în curând avea să își piardă o mare parte din podoaba capilară.

„Rona era într-o stare bună acum șapte zile. Era optimistă, cum era ea, nu gâfâia, vorbea normal. M-am și mirat, pentru că știam că avusese metastaze și la plămâni. 
Mi-a cerut să-i fac rost de o perucă, pentru că a început un tratament nou pentru metastazele de la creier și va avea nevoie de această perucă după tratament. Era un tratament mai agresiv și rămânea fără păr.
Nici prin gând nu-i trecea, deci, să moară! Dar, deloc! Ea a crezut tot timpul că va învinge cancerul și de această dată! Avea o voință în ea să trăiască, incredibilă!
Mi-o aduc aminte la ultima prezentare, din mai, la Liza Panait, ea venise cu Sumalya, fiica ei. Vroia să o pregătească și pe ea de scenă, parcă știa sărăcuța că va pleca din această lume”, a povestit Raluca, emoționantă, pentru Click.

În data de 13 noiembrie, Raluca a avut ultima discuție cu prietena ei de suflet, Rona Hartner. De atunci, nu a mai putut da de ea la telefon. 

Mesajul postat în seara de 22 noiembrie de către Rinda, sora Ronei, prin care anunța că artista își trăia ultimele clipe, i-a pus la pământ pe toți artiștii, care se aflau în acel moment la un concert susținut de Mircea Baniciu. 

„De câteva zile, ea nu a mai răspuns la telefon, deși am văzut era activă pe whatsapp, dar era sora ei. Când a pus sora ei anunțul acela pe Facebook, nouă nici nu ne-a venit să credem. Eram la spectacol cu Horia Brenciu, Ana Baniciu și Irina Rimes, toți acolo. 
Ne uitam efectiv unii la alții și plângeam! Lui Brenciu nu-i venea să creadă. S-a pus pe jos și a izbucnit în plâns disperat!”, a mai povestit Raluca Andrei. 

Anunțul decesului Ronei Hartner a fost făcut chiar de către sora acesteia, Rinda, care și-a pus o poză de doliu la profilul de pe Facebook și a scris apoi un mesaj cutremurator de despărțire. 

„Steagul nostru în trei culori s-a întunecat azi dimineața și Balcanii îți plâng plecarea ta dintre cei vii. Gadjo Dilo, acela né d’une cigogne, micul Blond de Casbah si toți care au jucat cu tine vor trăi cu amintirea zâmbetului tău.
Vocea ta puternică și unică ne-a rămas imprimată pe numeroasele discuri pe care o să le putem asculta în buclă. Ai avut dreptate să trăiești din plin Ronel. Limbile ceasului fiecăruia bat în timp și nu deviază niciodată, așa că haideți să ne bucurăm de viață și să-i mulțumim pentru tot ce ne-a lăsat.
Surioara mea mică, cum îți plăcea să-ți spun, Ronel, o să-mi lipsești cum nici nu-ți puteai închipui. O să-i lipsești fetiței tele foarte tare, o să le lipsești la toți.
Stelele în cer sunt fericite că te au pe tine printre ele acum. O stea în plus va lumina în seara asta. Drum bun și luminat Ronel”, a fost mesajul de „ adio” postat de sora artistei, pe Facebook.

Unde și când va fi înmormântată Rona Hartner

Rona Hartner a decedat pe 23 noiembrie 2023, la vârsta de doar 50 de ani, răpusă de multiple metastaze de gradul patru, la plămâni și la creier. Cântăreața se lupta cu cancerul din anul 2019 și, la un moment dat, a crezut că a reușit să învingă boala. 

Vedeta va fi depusă, miercuri, la Capela Cimitirului Bellu Catolic, iar înmormântarea va avea loc vineri, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, de la ora 12. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---