Social

Reacția uluitoare a pensionarei din Galaţi care era să omoare un alpinist utilitar, după ce a început să tragă de corzi: „Eu ce vină am? Mi-am cerut scuze”

schedule 06 sept. 2023, 09:11

Reacția uluitoare a pensionarei din Galaţi care era să omoare un alpinist utilitar, după ce a început să tragă de corzi: „Eu ce vină am? Mi-am cerut scuze”
Foto: Captura video

O pensionară din Galați a tras cu putere de corzile de siguranță care susțineau un alpinist utilitar ce muncea la etajul 11. Salvarea bărbatului a fost o fereastră deschisă, pe care s-a aruncat în ultima clipă. Femeia s-a ales cu dosar penal pentru loviri și alte violențe. 

Pensionara din Galați care era să omoare un alpinist utilitar s-a ales cu dosar penal

„În ce situaţie critică puteam să ajung! Dacă nu era deschis, domnule preşedinte, acel geam unde mă duceam?”, a spus alpinistul utilitar către administratorul de bloc.

Silviu, în vârstă de 30 de ani, practică de mult această meserie, dar nu a crezut vreodată că cineva i-ar putea tăia coarda de care depinde viața sa. 

Bărbatul a fost chemat la o intervenție la etajul 11 dintr-un bloc de 12 etaje. Pentru a ajunge sus, era susținut de două corzi care atârnau pe bloc de la ultimul etaj până jos la parter. Brusc, o pensionară de la etajul 8 a început să tragă de cele două corzi de care era susținut muncitorul.

„Le-a tras în casă şi a început să tragă de ele cu o forţă de neimaginat. Eu efectiv nu am reuşit. După ce a început să tragă, m-am dezechilibrat, m-a dat pe spate, m-am dat cu capul de pereţi, mă rog, am avut cască”, a povestit Silviu Bălan, alpinist utilitar.
„Am strigat, dar degeaba. Nu eram jos, eram sus! Dom'ne, nu mai trageţi! S-o fi speriat!”, a spus Alexandru Anghel, preşedinte asociaţie de bloc.

Alpinistul a reușit să intre pe o fereastră deschisă, printr-o mișcare periculoasă, acțiune care i-a salvat viața. „Într-o fracţiune de secundă, cred că 10 cm am reuşit să eliberez şi am intrat în primul geam pe care l-am găsit deschis”, a completat Silviu Bălan, alpinist utilitar.

„Dacă nu ar fi fost geamul deschis, vă jur că nu știu ce făceam!”, a mai adăugat angajatul.

Femeia de 71 de ani spune că s-a speriat şi a crezut că intră hoţii peste ea. „Mi-a fost teamă, că sunt pe partea noastră nişte persoane mai dubioase. Eu ce vină am? Mi-am cerut scuze, nu am știut despre ce este vorba, fiindcă jos la avizier nu a fost nimic pus că se face vreo intervenție”, a argumentat bătrâna pentru Observator

Inițial, pensionara s-a ales doar cu avertisment, însă polițiștii au revenit ulterior asupra deciziei și i-au făcut dosar penal pentru lovire și alte violențe. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---