Companii

Schimbări majore în conducerea Boeing: CEO-ul Dave Calhoun și președintele Boeing Commercial Airplanes demisionează

schedule 25 mar. 2024, 16:54

Schimbări majore în conducerea Boeing: CEO-ul Dave Calhoun și președintele Boeing Commercial Airplanes demisionează
De la Lukas Gojda/Shutterstock
CEO-ul Boeing, Dave Calhoun, demisionează în urma crizelor de siguranță, cu schimbări majore în conducere și presiuni din partea reglementatorilor.

Dave Calhoun, CEO-ul Boeing, a anunțat că își va da demisia până la sfârșitul anului, în contextul unei serii de incidente care au afectat avioanele companiei și au dus la o criză de siguranță și reputație. Schimbările la nivelul conducerii includ și retragerea lui Stan Deal, președintele și directorul executiv al Boeing Commercial Airplanes, care va fi înlocuit de Stephanie Pope. Steve Mollenkopf a fost numit președinte al consiliului de administrație.

Această decizie vine după o serie de incidente, inclusiv desprinderea unei uși în timpul zborului unui Boeing 737 MAX, care a intensificat presiunile asupra conducerii și a dus la o anchetă în Congresul SUA. Autoritățile de reglementare au cerut limitarea producției pentru a remedia problemele de siguranță și calitate. În plus, Boeing poartă discuții pentru achiziționarea Spirit AeroSystems, un subcontractant implicat în incidentul cu ușa desprinsă, pentru a îmbunătăți controlul calității.

Prețul acțiunilor Boeing a suferit o scădere semnificativă, iar criza de încredere a fost amplificată de amânările livrărilor de avioane și de succesul rivalului Airbus, care a obținut contracte importante în Asia. Investitorii și experții din industrie consideră că schimbările de conducere sunt necesare, dar nu suficiente pentru a aborda problemele profunde ale companiei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---