Politic

Elena Lasconi propune schimbări în conducerea USR și se arată deschisă la colaborare cu membrii reformiști

schedule 12 iun. 2024, 09:42

Elena Lasconi propune schimbări în conducerea USR și se arată deschisă la colaborare cu membrii reformiști
Foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO
Elena Lasconi, primarul Câmpulung Muscel, cere schimbări în USR și posibilă candidatură la președinția partidului.

Primarul reales al Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a declarat în cadrul unei apariții la Digi 24 că dorește schimbări semnificative în cadrul conducerii USR, în urma rezultatelor sub așteptări la alegerile locale și europarlamentare. Lasconi a menționat că anumiți membri ai conducerii actuale, inclusiv Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, ar trebui să facă un pas în spate, deși a subliniat că nu este vorba despre a-i exclude complet din partid, ci despre o reorganizare a rolurilor.

În contextul unei posibile candidaturi pentru președinția USR, Lasconi a exprimat dorința de a efectua un audit al membrilor și de a reconstrui partidul pe principii solide. A afirmat că, în cazul în care va prelua conducerea, va iniția discuții pentru ca președintele partidului să fie ales direct de membri, nu de delegați. De asemenea, a menționat că are încredere în colegi precum Dominic Fritz, Lucian Viziteu și Vlad Voiculescu, cu care ar putea colabora în echipă.

În paralel, Cătălin Drulă a anunțat demisia sa din conducerea USR și a propus organizarea alegerilor pentru noul președinte al partidului. Dominic Fritz, primarul Timișoarei, și-a exprimat intenția de a candida pentru această poziție, subliniind necesitatea unei schimbări de leadership și a unei abordări orientate spre nevoile cetățenilor.

Alegerile pentru președinția USR sunt programate să aibă loc până la sfârșitul lunii iunie, iar până atunci se așteaptă depunerea candidaturilor și clarificarea direcției de viitor a partidului.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6535 RON
-0.01320
GBP
GBP: 5.8883 RON
0.00620
HUF
HUF: 1.2521 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.2157 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---