Politic

Negocieri politice pentru susținerea candidaturii Elenei Lasconi la alegerile prezidențiale

schedule 01 iul. 2024, 17:14

Negocieri politice pentru susținerea candidaturii Elenei Lasconi la alegerile prezidențiale
Nicolae Ciucă, liderul PNL, este deschis la dialog cu partidele, inclusiv USR, pentru susținerea Elenei Lasconi la prezidențiale.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a confirmat deschiderea la dialog cu toate partidele politice, inclusiv cu USR, în contextul discuțiilor despre o posibilă susținere a Elenei Lasconi la alegerile prezidențiale. În urma câștigării funcției de președinte al USR, Elena Lasconi a solicitat sprijinul PNL pentru o candidatură la prezidențiale, subliniind că dreapta reprezintă soluția de prosperitate pentru România și că Nicolae Ciucă este un "domn cumsecade".

În cadrul unei conferințe de presă la Palatul Parlamentului, Nicolae Ciucă a menționat că a felicitat-o pe Lasconi pentru victoria în alegerile interne ale USR și că este pregătit să discute despre viitoarele alianțe politice. "Să ne așezăm și vedem unde duc discuțiile", a declarat Ciucă, semnalând o atitudine deschisă către negocieri.

Elena Lasconi a criticat actuala alianță dintre PNL și PSD, afirmând că Nicolae Ciucă nu poate fi desprins din asocierea cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, și că USR reprezintă singura opțiune liberală autentică din România. Ea a făcut un apel către toate formațiunile politice de dreapta să susțină proiectul său prezidențial, subliniind necesitatea consolidării dreptei pentru a menține democrația în țară.

Discuțiile dintre partidele politice continuă, iar rezultatele acestor negocieri ar putea influența configurația scenei politice înaintea alegerilor prezidențiale.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6264 RON
0.01980
GBP
GBP: 5.8751 RON
-0.00570
HUF
HUF: 1.2596 RON
-0.00450
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.1228 RON
0.01580
Convertor valutar

Rezultat: ---