Politic

Ciolacu confirmă unitatea coaliției PSD-PNL și își cere scuze față de Cîrstoiu

schedule 25 apr. 2024, 08:01

Ciolacu confirmă unitatea coaliției PSD-PNL și își cere scuze față de Cîrstoiu
LCV / Shutterstock
Marcel Ciolacu, liderul PSD, confirmă soliditatea alianței cu PNL, chiar cu candidaturi separate la Primăria Capitalei.

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a subliniat miercuri seară, în cadrul unei emisiuni la România TV, soliditatea alianței cu Partidul Național Liberal (PNL), în ciuda deciziei de a avea candidaturi separate pentru Primăria Capitalei. Ciolacu a insistat că alianța este „mai puternică decât niciodată” și a respins orice speculație privind o posibilă ruptură între cele două partide.

În contextul alegerilor pentru Primăria Capitalei, PSD și PNL au optat pentru candidaturi individuale, cu Gabriela Firea din partea PSD și Sebastian Burduja din partea PNL, menținând totodată o abordare constructivă în campanie și listele comune pentru consilii locale și sectoare. Această strategie a fost comparată cu situațiile din Bacău și Brașov, unde s-au luat decizii similare.

Marcel Ciolacu a exprimat, de asemenea, regretul pentru situația lui Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar, care fusese inițial convins să candideze pentru Primăria Capitalei. Ciolacu a afirmat că își va cere scuze „toată viața” lui Cîrstoiu pentru această situație și a recunoscut că bucureștenii au avut alte preferințe. Decizia de a merge cu candidaturi separate a venit după 14 ore de negocieri și a dus la revenirea Gabrielei Firea și a lui Sebastian Burduja în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---