Politic Locale

Marcel Ciolacu anunță posibilitatea unei alianțe electorale PSD-PNL pentru apărarea României de extremism

schedule 20 feb. 2024, 14:25

Marcel Ciolacu anunță posibilitatea unei alianțe electorale PSD-PNL pentru apărarea României de extremism
LCV / Shutterstock
Marcel Ciolacu, liderul PSD, subliniază nevoia de unitate împotriva extremismului și discută posibila alianță cu PNL pentru stabilitatea României.

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a evidențiat marți importanța apărării României de extremism, în contextul discuțiilor despre o posibilă alianță electorală cu Partidul Național Liberal (PNL). În cadrul evenimentului „Living better with Europe”, care a avut loc la Palatul Parlamentului, liderul PSD a subliniat necesitatea de a rămâne uniți în jurul valorilor democratice și a respins orice compromis cu formațiuni extremiste.

Ciolacu a menționat că niciun partid din Europa nu ar putea obține majoritatea necesară pentru a guverna singur, astfel încât dialogul între partide devine crucial. În acest sens, a reiterat că o alianță electorală sau politică între PSD și PNL ar putea asigura stabilitatea țării. De asemenea, a anunțat că intenționează să prezinte calendarul electoral complet pentru alegerile din acest an, subliniind că deciziile luate trebuie să aibă în vedere binele României.

În plus, premierul a luat în considerare preocupările membrilor PSD legate de posibilitatea unor liste comune cu PNL la alegerile europarlamentare, subliniind că deciziile trebuie să fie în interesul național, depășind afilierea politică.

În contextul actual, unde extremismul este o problemă recunoscută, Ciolacu a punctat că este esențială o colaborare strânsă între forțele politice democratice pentru a proteja valorile și interesele României atât pe plan intern, cât și în cadrul Uniunii Europene.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---