Politic Social Economic

Ciolacu: „Avem o mare problemă, o ciumă a pensiilor speciale, care duce către o criză socială”

schedule 02 mai 2023, 18:19

Ciolacu: „Avem o mare problemă, o ciumă a pensiilor speciale, care duce către o criză socială”
LCV / Shutterstock

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că problema legată de pensiile speciale trebuie rezolvată pentru a putea îndeplini un jalon în PNRR și pentru ca România să nu piardă bani din acest program.

Ciolacu, despre problema pensiilor speciale

Liderul PSD spune că problema pensiilor speciale trebuie rezolvată cât de curând pentru a evita o criză socială și pentru a nu pierde bani din PNRR. În prezent, există o discuție de constituționalitate și urmează să vadă dacă se poate face cumul de salariu cu pensie la stat, a mai spus oficialul.

„România trebuie să facă anumite reforme asumate în PNRR, e un lucru separat. Avem o mare problemă, o ciumă a pensiilor speciale, care este o inechitate și duce către o criză socială. E un lucru de rezolvat punctual. Nu accept ca România să piardă un euro din PNRR pentru jalonul cu pensiile speciale. De-a lungul anilor am dat multe legi întoarse la CCR și atunci am căutat mai multe variante discutate în coaliție și în spațiul public pentru a nu se mai întâmpla asta. E important că trebuie rezolvat jalonul”, a precizat Marcel Ciolacu.

De asemenea, oficialul a mai afirmat că problema pensiilor speciale se transformă într-o ciumă, deoarece „încet - încet a devenit o presiune mare, o inechitate”.

„Se poate ajunge la o criză socială din cauza unor lucruri întâmplate în acești 30 de ani”.

Se măresc sau nu salariile în acest an

Președintele social-democraților a afirmat că este „total incorect” ca o persoană să se pensioneze la vârsta de 50 de ani și să aibă o pensie care depășește venitul președintelui în activitate, dar și să ai o pensie mai mare decât veniturile în activitate și să te angajezi la stat.

„Nu e impozitare progresivă, ci un lucru cu care se corectează ceva ce au sesizat toți românii”.
„Pentru cele aflate în plată se recurge la o justă impozitare pe anumite praguri, dacă nu depășești veniturile din activitate, dacă ai avut venituri suplimentare – sunt lucruri care trebuie corectate. Nu poți să supraimpozitezi zona privată dacă statul nu și-a făcut datoria cu digitalizarea ANAF si cu combaterea evaziunii”, a explicat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a mai precizat că la finalul acestui an Guvernul va veni cu o majorare a salariilor care va fi corelată cu inflația.

„E total anormal și e încrâncenare, mai există un singur stat UE care nu are impozitare progresivă. Nu înseamnă că se alege praful din liberalism fără cotă unică. Nu există altă perspectivă, doar Rusia mai are cota unică”, a afirmat președintele PSD.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
0.00010
USD
USD: 4.6567 RON
0.01320
GBP
GBP: 5.7878 RON
-0.01800
HUF
HUF: 1.2649 RON
-0.00200
BGN
BGN: 2.5442 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.0938 RON
0.02600
Convertor valutar

Rezultat: ---