Social

Ciolacu, gata să discute cu sindicaliștii din Educație pentru a evita greva generală: „Sunt dispus să discut, în orice moment”

schedule 19 mai 2023, 18:26

Ciolacu, gata să discute cu sindicaliștii din Educație pentru a evita greva generală: „Sunt dispus să discut, în orice moment”
LCV / Shutterstock

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că este gata să se așeze la masă cu liderii de sindicat din Educație pentru a discuta și a evita greva generală. Oficialul român spune că premierul Nicolae Ciucă, este de acord cu această propunere.

Ciolacu este gata să discute cu liderii sindicaliști din Educație

Marcel Ciolacu a declarat că este gata să discute în acest weekend cu sindicaliștii din Educație, care anterior au amenințat că vor declanșa o grevă generală în toată țara. Social-democratul a spus că este gata să ajungă la un numitor comun pentru a evita un astfel de eveniment de criză în învățământ. De asemenea, și premierul Ciucă ar fi de acord cu această propunere.

„Sunt dispus să discut, în orice moment, pe parcursul acestui week-end, cu liderii de sindicat din învăţământ şi să facem împreună toate eforturile necesare pentru a evita greva generală. Am vorbit şi cu premierul Ciucă şi am garanţia că are o disponiblitate similară la dialog”, a scris Marcel Ciolacu, vineri pe Facebook.

Social democratul a mai menționat că „liderii sindicali înţeleg că această grevă produce haos nu numai în activitatea şcolii, ci şi în vieţile a milioane de familii”.

„Credinţa mea sinceră este că putem fi toţi capabili să punem pe primul plan responsabilitatea şi luciditatea. Există cu siguranţă soluţii la care putem ajunge cu calm şi raţiune, în timp ce copii îşi văd liniştiţi de şcoală. Cred că asta aşteaptă românii şi de la liderii politici, şi de la cei sindicali”, a completat Ciolacu.

Sindicaliștii cu oficialii români nu au ajuns la un numitor comun

Miercuri, după întâlnirea cu premierul Ciucă, la Palatul Victoria, sindicaliştii din Educaţie au anunţat că nu au putut ajunge la un numitor comun şi că greva generală din învăţământ va avea loc luni, 22 mai, deoarece promisiunile au rămas doar promisiuni.

Miercuri, premierul Nicolae Ciucă, împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu şi miniştrii Educaţiei şi cel al Finanţelor au participat la ședința de Guvern în care au vorbit cu sindicatele din educaţie. Aceștia au prezentat care sunt posibilităţile bugetare ale Executivului în prezent. Aceștia şi-au asumat la nivelul coaliţiei că în programul de guvernare care va fi aprobat săptămâna viitoare şi cu care va intra în funcţiune noul Guvern, să rezulte foarte clar că educaţia reprezintă prioritate naţională.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9746 RON
0.00020
USD
USD: 4.5756 RON
0.00210
GBP
GBP: 5.8203 RON
-0.00560
HUF
HUF: 1.2905 RON
-0.00250
BGN
BGN: 2.5434 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.0327 RON
0.00430
Convertor valutar

Rezultat: ---