Politic

Premierul Marcel Ciolacu efectuează o vizită oficială în Germania pentru a solicita sprijinul în procesul aderării la Schengen

schedule 04 iul. 2023, 09:25

Premierul Marcel Ciolacu efectuează o vizită oficială în Germania pentru a solicita sprijinul în procesul aderării la Schengen
LCV / Shutterstock

Premierul Marcel Ciolacu merge într-o vizită oficială în Germania pentru a cere oficialilor să sprijine România în aderarea sa la Schengen. Liderul PSD se va întâlni cu omologul său german, Olaf Scholz, cu care va discuta despre aderarea la Schengen.

Marcel Ciolacu, vizită în Germania pentru a cere ajutorul în aderarea la Schengen

Premierul Marcel Ciolacu se află într-o vizită oficială în Germania. Principalul scop al acestei vizite este solicitarea sprijinului în procesul de aderare a României la Schengen.

Prim-ministrul va participa la întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri şi ai industriei de apărare. De asemenea, Marcel Ciolacu se va întâlni cu omologul său, Olaf Scholz pentru a discuta despre aderarea României la Schengen.

Din delegația oficială condusă de premierul Ciolacu fac parte ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ministrul Economiei, Radu Oprea şi ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

La sfârştul vizitei oficiale, şefii de Guvern vor susţine o conferinţă de presă comună.

România nu a fost acceptată în Schengen de Austria

Austria și-a folosit dreptul de veto și a blocat aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, pe 8 decembrie 2022. Cancelarul Karl Nehammer a invocat numărul mare de migranți ilegali care nu sunt înregistrați și care ajung în Europa Centrală, chiar dacă România, precum Bulgaria și Croația, au fost certificată în 2022 de Comisia Europeană că este gata pentru Schengen, după mulți ani de pregătiri. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---