Politic

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunță toleranță zero în lupta împotriva corupției din sectorul energetic

schedule 25 apr. 2024, 17:08

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunță toleranță zero în lupta împotriva corupției din sectorul energetic
Aui Khemmanat / Shutterstock
Ministrul Energiei promite toleranță zero împotriva corupției în sector, susținând anchetele DNA și combaterea ilegalităților.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat că va exista toleranță zero față de așa-numiții "băieți deștepți" din sectorul energetic, nu doar în cazul Complexului Energetic Oltenia, ci în întreg domeniul. Joi dimineața, au avut loc percheziții ale Direcției Naționale Anticorupție (DNA) la sediul Complexului Energetic Oltenia, precum și la domiciliile unor persoane suspectate de corupție în cadrul acestui dosar. Patru persoane sunt suspectate de luare de mită și urmează să fie duse la audieri.

Ministrul a subliniat că Ministerul Energiei va colabora pe deplin cu organele de anchetă penală și va furniza toate informațiile necesare pentru a ajuta la clarificarea faptelor și identificarea vinovaților. Corpul de Control al Ministrului Energiei a fost mobilizat de fiecare dată când au existat sesizări despre posibile activități ilegale și, în cazul în care s-au constatat abateri de la legalitate, s-au luat măsuri de sesizare a Parchetului competent.

Recent, DNA a trimis în judecată patru persoane din sectorul energetic, printre care și directorul adjunct al Sucursalei Electrocentrale Rovinari, parte a Complexului Energetic Oltenia. Aceste acțiuni fac parte dintr-un efort mai larg de combatere a corupției în domeniul energiei, un sector vital pentru economia și securitatea națională.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---