Politic

Președintele Iohannis și Ministrul Energiei Burduja subliniază importanța sprijinului pentru Ucraina și a energiei nucleare la Bruxelles

schedule 21 mar. 2024, 13:45

Președintele Iohannis și Ministrul Energiei Burduja subliniază importanța sprijinului pentru Ucraina și a energiei nucleare la Bruxelles
Drop of Light / Shutterstock
Iohannis cere sprijin militar pentru Ucraina și Moldova, iar Burduja promovează nuclearul românesc în UE.

Președintele României, Klaus Iohannis, a evidențiat necesitatea sprijinului militar urgent pentru Ucraina și a asistenței pentru Republica Moldova în contextul agresiunii rusești, în cadrul Consiliului European de la Bruxelles. În paralel, Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a participat la Summitul Energiei Nucleare, unde a promovat tradiția de excelență nucleară a României și a discutat despre proiectele viitoare, inclusiv dezvoltarea reactoarelor modulare de mici dimensiuni.

În timp ce Iohannis a subliniat importanța sprijinului pentru Ucraina și Republica Moldova, Burduja a evidențiat poziția României ca lider în sectorul nuclear, recunoscută pentru tradiția de la Cernavodă și pentru cercetarea de vârf. De asemenea, a menționat dezvoltarea unui reactor nuclear modular mic la Doicești, în colaborare cu compania americană NuScale, ca parte a angajamentului României către inovație și energie curată.

Aceste declarații vin într-un moment în care securitatea energetică și sprijinul militar sunt de o importanță crucială pentru regiunea Europei de Est, în contextul tensiunilor geopolitice actuale.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---