Sănătate Externe

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Vatican: întâlnire cu Papa Francisc și dialog pentru sprijinul comunităților românești

schedule 15 feb. 2024, 14:03

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Vatican: întâlnire cu Papa Francisc și dialog pentru sprijinul comunităților românești
LCV / Shutterstock
Premierul Marcel Ciolacu a fost primit de Papa Francisc la Vatican, consolidând relațiile România-Sfântul Scaun și discutând sprijinul pentru românii din Italia.

Într-un moment semnificativ pentru relațiile bilaterale dintre România și Sfântul Scaun, premierul Marcel Ciolacu a fost primit joi de Papa Francisc la Vatican, în cadrul unei vizite de lucru ce a inclus și întâlniri la cel mai înalt nivel în Italia. Dialogul a avut ca punct central recunoașterea eforturilor Suveranului Pontif în sprijinirea comunităților românești din Italia și din întreaga Europă.

Întâlnirea, care a durat aproximativ 25 de minute, a fost o ocazie pentru premierul Ciolacu de a transmite personal recunoștința pentru solidaritatea și asistența acordată românilor aflați departe de țară. În semn de apreciere, Papa Francisc a oferit un basorelief de bronz și mai multe cărți, iar premierul român a răspuns cu un tablou reprezentând pe cei șapte episcopi martiri beatificați în 2019 și produse specifice românești.

În cadrul acestei vizite, Marcel Ciolacu a avut întâlniri și cu alte personalități marcante, inclusiv cu premierul Italiei, Giorgia Meloni, și a participat la ședința de guvern comună Italia - România. De asemenea, premierul român a îndemnat cetățenii români aflați în Italia să se întoarcă acasă, recunoscând totodată că România încă are de lucru în îmbunătățirea serviciilor publice.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---