Politic

Marcel Ciolacu, despre demisia lui Marius Budăi: „Este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc”

schedule 13 iul. 2023, 12:34

Marcel Ciolacu, despre demisia lui Marius Budăi: „Este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc”
LCV / Shutterstock

Premierul României, Marcel Ciolacu, a venit cu primele reacții legate de demisia ministrului Muncii, Marius Budăi.

Ciolacu, prima reacție după demisia lui Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, și-a anunțat demisia, astăzi, după marele scandal cu Căminelor Groazei, centrele sociale în care zeci de bătrâni au fost lăsați neîngrijiți, au fost umiliți și bătuți. Aceasta este prima demisie la un nivel atât de înalt din partea unui oficial în acest caz.

Premierul Marcel Ciolacu a venit în scurt timp cu o reacție despre decizia ministrului Budăi. La începutul ședinței de Guvern, Ciolacu a spus că a văzut prea multe situații care demonstrează că activitatea de îngrijire a vârstnicilor a devenit "o afacere” în care a fost urmărit profitul, indiferent de chinul și suferința vârstnicilor.

"Am văzut dezvăluiri ale presei care denotă că nu mai există niciun gram de empatie, de compasiune. Așa ceva se va sfârși, oricât de multe și de dure schimbări va trebui să facem.
„Este evident că, și la ședința de Guvern de astăzi, cel mai important subiect este situația din sistemul de protecție a bătrânilor și a persoanelor cu dizabilități. Dintr-un cumul de factori, care țin atât de stat, cât și de zona privată, activitatea de protecție a persoanelor vârstnice și vulnerabile s-a îndepărtat dramatic de scopul său inițial. Această activitate a devenit o afacere cinică, în care se urmărește profitul cu orice preț. Am văzut dezvăluiri ale presei care denotă că nu mai există niciun gram de empatie”, a spus premierul Marcel Ciolacu în deschiderea ședinței de guvern.

Șeful Guvernului a confirmat că astăzi, ministrul Muncii, Marius Budăi, își dă demisia. Acesta i-a mulțumit și a considerat această decizie un gest de onoare.

„Am avut astăzi de dimineața o discuție cu ministrul Muncii, Marius Budăi, care m-a anunțat despre decizia de a-și depune demisia la finalul aceste ședințe. Este un gest de onoare, pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză. Este reacţia firească în orice democraţie consolidată a Europei”, a explicat Marcel Ciolacu.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---