Social

Un ONG solicită demisia lui Marius Budăi, după cazul Căminele Groazei. De ce este acuzat ministrul

schedule 10 iul. 2023, 11:58

Un ONG solicită demisia lui Marius Budăi, după cazul Căminele Groazei. De ce este acuzat ministrul
LCV / Shutterstock

O organizație neguvernamentală care se ocupă de verificările centrelor sociale din țară solicită premierului Marcel Ciolacu demisia ministrului Muncii, Marius Budăi. ONG-ul s-a adresat premierului într-o scrisoare deschisă și spune că Budăi este vinovatul pentru tragediile care au avut loc în căminele de bătrâni.

Se cere demisia lui Budăi. De ce este acuzat ministrul

Este vorba despre un ONG neguvernamental care anterior a bătut un semnal de alarmă în ceea ce privește neregulile care au loc în căminele de bătrâni. Organizația s-a adresat premierului Marcel Ciolacu printr-o scrisoare deschisă cu solicitarea de a-l demite din funcția de ministru pe Marius Budăi.

ONG-ul îi acuză pe ministrul Muncii, Marius Budăi că este "responsabilul moral" pentru toate ororile care au avut loc în centrele din Ilfov, pentru toată umilința și maltratările de care au avut parte bătrânii.

"Motivele care stau la baza solicitării noastre și care demonstrează că domnul ministru avea cunoștință de toate aceste fapte, dar în loc să combată încălcările drepturilor omului, s-a ocupat de îngrădirea activității CRJ pentru a ascunde aceste încălcări", spun reprezentantii ONG-ului, in solicitarea trimisa sefului Guvernului.  

Încep controalele în toate căminele sociale din țară

Începând de astăzi, 10 iulie 2023, mai bine de 5.000 de centre sociale din țară vor fi verificate după cazul Căminele Groazei care a zguduit o țară întreagă. Premierul Marcel Ciolacu a insistat ca prefecții din toată România să înceapă controalele, iar măsurile să fie mai aspre.

Premierul a mai menționat că pentru această sarcină au la dispoziție o singură săptămână.

"Toate centrele pentru copii, persoane vârstnice/dizabilități, de stat sau private, trebuie verificate și reanalizate toate autorizațiile. Termenul va fi unul foarte scurt, o săptămână. Solicit autorităților de drept toleranță 0 față de grupurile infracționale care au jefuit aceste persoane neajutorate."

Echipe mixte vor verifica căminele sociale din țară, dar și condițiile în care trăiesc și sunt îngrijiți vârstnicii. Tot astăzi începe și transferul pensionarilor care au locuit în "căminele morții". Aceștia vor fi aduși în centre special amenajate pentru nevoile fiecăruia. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---