Externe Locale

Premierul Marcel Ciolacu, anunț despre românii din Fâșia Gaza. „Absolut nimeni, în acest moment, nu a ieșit de acolo”

schedule 16 oct. 2023, 07:03

Premierul Marcel Ciolacu, anunț despre românii din Fâșia Gaza. „Absolut nimeni, în acest moment, nu a ieșit de acolo”
Foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Premierul Marcel Ciolacu a declarat duminică, despre românii din Fâşia Gaza, că celula de criză comunică cu aproape fiecare dintre ei. „Absolut nimeni, în acest moment, nu a ieşit din Fâşia Gaza”. Prim-ministriul a menționat că deocamdată nu sunt motive de îngrijorare asupra vieții lor, dar toată lumea speră că aceștia vor ajunge cât mai repede în România. 

Anunțul premierului Marcel Ciolacu despre românii din Fâșia Gaza

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la Prima News, despre situaţia românilor din Fâşia Gaza, că este vorba de persoane cu dublă cetăţenie.

„Nu a putut nimeni. Absolut nimeni, în acest moment, nu a ieşit din Fâşia Gaza”, a afirmat şeful Executivului, precizând că „există grupuri, la Celula de criză şi se comunică cu aproape fiecare dintre ei”.
”În momentul în care apelezi la Ambasadă şi la Consulat, automat îţi laşi şi telefonul şi în acest moment a început această comunicare. Dintre cei care au solicitat evacuarea”, a explicat Marcel Ciolacu. Premierul nu a vrut să spună dacă aceste persoane au ajuns deja în sud.
„Nu are rost să intră în nişte detalii care at putea să le facă rău acestor oameni. Se comunică cu acest grup de români care au solicitat Ministerului de Externe şi României ajutorul. Sunt ferm convins că până la urmă vom reuşi, cu toţii suntem angrenaţi”, a spus Ciolacu.

Şeful Executivului a mai afirmat că este o o zonă de conflict cu o dinamică foarte mare. „Cred că responsabilitatea noastră este de a păstra calmul şi de a lua deciziile corecte şi foarte bine informate şi de a avea un plan coerent, repet, şi cu celelalte state”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

„În acest moment nu sunt motive de îngrijorare asupra vieţii lor”, a ţinut să precizeze, arătând că cu toţii speră ca aceşti români să ajungă cât mai repede în România.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---