Politic

Azilele groazei. Marcel Ciolacu, mesaj voalat către Florentin Pandele după demisia Gabrielei Firea: „Toți trebuie să facă un pas în spate”

schedule 15 iul. 2023, 08:42

Azilele groazei. Marcel Ciolacu, mesaj voalat către Florentin Pandele după demisia Gabrielei Firea: „Toți trebuie să  facă un pas în spate”

E ziua și demisia în Guvern după descoperirile înfiorătoare în cazul azilelor groazei. După ministrul Muncii, Marius Budăi, Gabriela Firea și-a depus mandatul de ministru al Familiei și s-a suspendat din funcțiile deținute în PSD. Totul ca urmare a descoperirii faptului că patronul căminelor din Voluntari unde bătrânii erau torturați și exploatați, Ștefan Godei, a fost unul dintre colaboratorii săi. Fostul ministru al Familiei spune că astfel adversarii săi încearcă scoaterea ei din cursa pentru Primăria Capitalei. Acum, premierul Marcel Ciolacu lasă de înțeles că și soțul ei, Florentin Pandele, ar trebui să facă un pas în spate. 

După demisia Gabrielei Firea, Marcel Ciolacu îi transmite un mesaj voalat lui Florentin Pandele

La 10 zile după apariția imaginilor cu bătrânii scoși pe tărgi din azile, ministrul Familiei, Gabriela Firea, a repetat gestul colegului ei de partid, Marius Budăi, și și-a dat demisia. 

„Am decis, cu mare regret, dar hotărâtă și cu fruntea sus, să plec din Guvernul României”, a transmis Gabriela Firea pe Facebook. 
„Gabriela Firea a ajuns puțin după ora 13 aici la Palatul Victoria pentru o discuție cu premierul Marcel Ciolacu. După o întâlnire care a durat mai puțin de o oră, aceasta și-a anunțat demisia. Decizia vine în contextul în care mai mulți lideri PSD au considerat ca Gabriela Firea a afectat imaginea partidului și i-au cerut sa facă un pas în spate”, a declarat Florentin Pandele. 

Într-o postare pe Facebook, Gabriela Firea anunţă că se suspendă şi din funcţia de președinte al Organizației PSD București şi din Biroul Permanent Naţional. Ea dă vina pe cei care au împins-o la această decizie.

„Obiectivul demolatorilor mei din multe direcții este să nu mai intru în cursa pentru Primăria Capitalei!", a mai scris Gabriela Firea pe Facebook. 

Prim-ministrul spune că gestul a fost voluntar. „A fost o presiune uriașă în ultimele zile la adresa domniei sale, din cauza unor colaboratori ai doamnei ministru pentru care s-a probat deja implicarea”, a spus Marcel Ciolacu, premierul României. 

Este vorba despre Ștefan Godei, patronul azilului din Voluntari unde procurorii au găsit bătrâni înfometați, torturați și exploatați. A fost pe rând angajat ca șofer la Primăria Capitalei, dar și la cabinetul senatorial. 

Înainte, a fost la clubul de fotbal FC Voluntari, la RATB și la Compania Municipală de Consolidări București. Conform imaginilor de pe internet, el apare în mai multe poze alături de Gabriela Firea la o reuniune a Tineretului Social Democrat Voluntari, cât și la botezul unuia dintre fiii săi. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---