Social

Marcel Ciolacu, mesaj de felicitare pentru români cu ocazia Unirii Principatelor: „Doar uniți putem construi o Românie echitabilă”

schedule 24 ian. 2024, 11:27

Marcel Ciolacu, mesaj de felicitare pentru români cu ocazia Unirii Principatelor: „Doar uniți putem construi o Românie echitabilă”
Victor Mogyldea / Shutterstock

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj românilor cu ocazia zilei de 24 ianuarie, Unirea Principatelor Române.

Mesajul lui Ciolacu cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

Marcel Ciolacu a venit cu un mesaj de felicitare pentru toți românii cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. Oficialul susține că unirea devine realitate prin Autostrada Moldovei, iar unirea economică efectivă a Moldovei cu restul țării va conduce, în sfârșit, la dezvoltarea rapidă a zonei, prin creșterea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă, mai bine plătite.

"În urmă cu 165 de ani, pe 24 ianuarie, românii și-au unit eforturile și au pus bazele României ca stat național, unitar și democratic. Și atunci, mulți s-au opus. Și din afara țării, dar și din interior. Pentru interesele lor, ar fi fost mai bine ca românii să nu fie uniți. Astăzi, la 165 de ani de atunci, România a intrat într-o nouă etapă a modernizării sale.
O etapă care îi va permite să se dezvolte și să crească la adevăratul său potențial! În primul rând, Unirea – pe care marele Cuza a dorit-o – devine realitate prin Autostrada Moldovei. Unirea economică efectivă a Moldovei cu restul țării va conduce, în sfârșit, la dezvoltarea rapidă a zonei, prin creșterea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă, mai bine plătite”, menționează premierul în mesaj.

Totodată, prim-ministrul a vorbit și despre reformele ireversibile, pe care acest Guvern le-a început în 2023, și care permit României accesarea tuturor banilor din PNRR. Acestea permit trecerea la o nouă etapă de dezvoltare economică și socială.

"Există încă multe inegalități sociale care trebuie corectate. Prioritatea momentului este rezolvarea cerințelor îndreptățite ale agricultorilor și transportatorilor. Iar rolul meu este să port un dialog cu toate categoriile sociale care reclamă neajunsuri și inechități! Fiindcă sunt un om al dialogului! Și doar împreună am găsit și vom găsi soluții pe care le putem aplica rapid.
Dragi români, Știu că mai sunt multe probleme de rezolvat. Știu că măsurile luate de acest guvern pentru protejarea nivelului de trai al populației trebuie continuate. De aceea, vrem să menținem prețuri plafonate la alimentele de bază așa cum sunt la facturile de energie și gaze ale românilor. 2024 este un an extrem de dificil, cu patru rânduri de alegeri.
Însă, ca prim-ministru, responsabilitatea mea este de a nu pune în pericol dezvoltarea țării. Indiferent de costurile electorale!”, continuă mesajul.

Ciolacu a mai menționat că este convins că prin dialog se vor găsi soluții la toate situațiile mai puțin plăcute din România.

"Pentru că și eu, ca și dumneavoastră, îmi doresc ca România să crească și să se dezvolte. Doar UNIȚI putem construi o Românie echitabilă! Și sunt sigur că, doar așa, vom depăși toate provocările acestui an! Așa să ne ajute Dumnezeu!”.



SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---