Politic Social

Ciolacu, de Ziua Internațională a Refugiatului: „Românii sunt un exemplu pentru întreaga lume”

schedule 20 iun. 2023, 10:26

Ciolacu, de Ziua Internațională a Refugiatului: „Românii sunt un exemplu pentru întreaga lume”
LCV / Shutterstock

Premierul Marcel Ciolacu a transmis cu ocazia Zilei Internaționale a Refugiatului că ceea ce fac românii de aproape un an și jumătate, demonstrează ce înseamnă cu adevărat sprijinul și generozitatea în fața terorii.

Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Internațională a Refugiatului

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Refugiatului. Oficialul român a spus că de mai bine de un an de zile, poporul român dă dovadă de solidaritate, sprijin și ajutor pentru ucrainenii care ți-au părăsit țara și au fugit din calea războiului.

În jur de 5 milioane de ucraineni s-au refugiat în România, iar oamenii i-au primit cu brațele deschise și i-au ajutat cum pot ei mai bine și încă continuă să o facă.

„În martie 2022, am văzut ce înseamnă teroarea pe străzile pline de cratere, privind blocurile bombardate din Bucea și Irpin. Și am înțeles groaza trăită de familiile disperate, obligate să fugă din calea războiului. Peste 4,6 milioane de ucraineni au ales ca adăpost țara noastră, majoritatea fiind femei și copii. Am văzut și cum, de atunci și până astăzi, românii au probat o solidaritate fără precedent: un generos efort național care a construit un spațiu al siguranței și liniștii pentru refugiații din Ucraina”, a scris premierul, marți dimineață, pe Facebook.

Liderul PSD spune că românii au dat dovadă de o organizare și de o solidaritate nemaipomenită, iar acest lucru face ca aceștia să fie un exemplu pentru întreaga lume.

„De aceea, astăzi, Ziua Internațională a Refugiatului este un nou moment al certitudinii că românii sunt un exemplu pentru întreaga lume! Prin ceea ce poporul nostru face de aproape un an și jumătate, demonstrăm ce înseamnă cu adevărat sprijinul și generozitatea în fața terorii. Iar eu am învățat de la familia mea o lecție sfântă: că atunci când faci un bine, Dumnezeu ți-l va întoarce cu siguranță!”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---