Economic

Premierul Marcel Ciolacu își exprimă speranța ca SUA să devină unul dintre cei mai mari investitori străini în România

schedule 04 iul. 2024, 08:04

Premierul Marcel Ciolacu își exprimă speranța ca SUA să devină unul dintre cei mai mari investitori străini în România
Foto: Recorder/Youtube
Premierul României, Marcel Ciolacu, își exprimă speranța ca SUA să devină un top investitor în România, consolidând relațiile bilaterale.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a subliniat în cadrul recepției de la Ambasada Statelor Unite ale Americii, prilejuită de sărbătorirea a 248 de ani de la Ziua Independenței SUA, dorința ca Statele Unite să devină unul dintre cei mai mari investitori străini în România în următorii ani. Ciolacu a menționat că acest lucru ar consolida și mai mult relațiile comerciale dintre cele două națiuni, în afara contextului european.

În discursul său, premierul a evidențiat importanța investițiilor americane în creșterea economică a României, precum și contribuția personalului bine pregătit și a mediului de afaceri din România la succesul companiilor americane active în țară. Acesta a remarcat că numărul de angajați și profiturile acestor companii s-au dublat în ultimul deceniu.

Ciolacu a vorbit și despre cooperarea în domeniul energiei, salutând rezultatele Dialogului Strategic România-SUA și accentul pus pe cooperarea economică și energetică. A subliniat că proiecte de anvergură precum Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă și proiectul Centralei SMR de la Doicești sunt așteptate să deschidă noi orizonturi de cooperare la nivel regional.

Premierul a mai menționat că în 2023, comerțul dintre România și SUA a atins peste 5,3 miliarde USD, iar comerțul cu servicii se apropie de 2 miliarde USD. A încheiat prin a asigura că România va rămâne un partener deschis și determinat în întărirea Parteneriatului Strategic cu SUA, cu rezultate pozitive la nivel bilateral, regional și transatlantic.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9773 RON
-0.00010
USD
USD: 4.5975 RON
0.01140
GBP
GBP: 5.8771 RON
-0.00010
HUF
HUF: 1.2682 RON
-0.00350
BGN
BGN: 2.5448 RON
CHF
CHF: 5.1188 RON
-0.00090
Convertor valutar

Rezultat: ---