Politic

Viktor Orban s-a întâlnit cu Marcel Ciolacu la București. „Începutul unei frumoase prietenii!”

schedule 19 iul. 2023, 17:42

Viktor Orban s-a întâlnit cu Marcel Ciolacu la București. „Începutul unei frumoase prietenii!”
Viktor Orban/Facebook

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a efectuat o vizită privată în România. În timpul călătoriei sale, oficialul s-a întâlnit cu premierul României, Marcel Ciolacu.

Viktor Orban, întâlnire cu Marcel Ciolacu la București

Informația a fost confirmată și publicată, miercuri, pe site-ul guvernului român. Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit informal cu Viktor Orban. Cei doi au discutat mai multe subiecte, printre care și relațiile dintre cele două state, proiecte comune și perspective de viitor.

"Marcel Ciolacu a subliniat că, în ansamblul relațiilor româno-ungare, partea română își dorește să mențină o abordare deschisă, pozitivă, constructivă și concentrată pe proiecte concrete în beneficiul cetățenilor din cele două state.
Premierul Ciolacu a salutat susținerea manifestată de guvernul maghiar pentru eforturile României de aderare la spațiul Schengen și a exprimat speranța că Ungaria va continua să fie un aliat al țării noastre în această privință.
Cei doi premieri au discutat despre inițierea unui proiect comun de infrastructură care să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele țări. De asemenea, premierul roman a subliniat necesitatea intensificării investițiilor companiilor românești în Ungaria.
În perspectiva preluării Președinției Consiliului UE de către Ungaria în primul semestru al anului viitor, a avut loc și un schimb de opinii pe tema priorităților la nivel european.
În cadrul întâlnirii, premierul Ciolacu a evidențiat și importanța transmiterii de mesaje de susținere a solidarității și unității la nivelul Uniunii Europene, a sprijinului UE și NATO pentru Ucraina în contextul agresiunii militare a Rusiei ", se mai spune în informarea de pe site-ul guvernului român.

Premierul ungar, Viktor Orban, a anunțat despre întâlnirea de la București cu omologul român Marcel Ciolacu printr-o postare pe contul său de Facebook. Aceasta a fost însoțită de o fotografie cu cei doi și o descriere scurtă.

"Întâlnire cu premierul român Ion-Marcel Ciolacu", a scris Orban, limba maghiară, după care a adăugat, în limba engleză: "Acesta este începutul unei frumoase prietenii".



SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---