Externe

Vladimir Putin: „Pacea va veni când Rusia își va atinge obiectivele!”

schedule 18 dec. 2023, 10:05

Vladimir Putin: „Pacea va veni când Rusia își va atinge obiectivele!”
Foto: Captura The Telegraph

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a declarat că intenția țării sale este de a purta un război îndelungat în Ucraina, iar pacea va avea loc atunci „când Rusia își va atinge obiectivele”.

Putin, despre când ar putea pune punct Rusia războiului din Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că obiectivele războiului din Ucraina au rămas neschimbate, acestea fiind "denazificarea și demilitarizarea Ucrainei".

Totodată, liderul de la Kremlin susține că pacea va avea loc în momentul în care Rusia își va atinge aceste obiective, semn că războiul poate să dureze încă mulți ani.

"Eroul lor național este o figură nazistă bine cunoscută (...) Pacea va veni atunci când ne vom atinge obiectivele", a adăugat președintele rus.

Recent, Vladimir Putin a anunțat că va candida pentru un nou mandat prezidențial la alegerile care vor avea loc în martie. Analiștii politici sunt de părere că pe Putin îl așteaptă o victorie previzibilă, care îl va menține la putere cel puțin până în 2030.

În cadrul unei conferințe de presă, liderul de la Moscova a spus că întărirea suveranității este una dintre prioritățile sale și că Rusia "nu poate exista" fără ea.

Economia Rusiei nu s-a prăbușit în urma sancțiunilor occidentale

Toată lumea a așteptat că economia Rusia să se prăbușească după declanșarea războiului cu Ucraina și zecile de sancțiuni occidentale, însă acest lucru nu a avut loc. Putin spune că țara s-a a rămas în picioare și va rămâne până la final.

Întrebat dacă Rusia și-ar putea normaliza relațiile cu Uniunea Europeană, "pe măsură ce Occidentul obosește să sprijine Ucraina și politicienii de dreapta câștigă puterea în Europa", Putin a răspuns că Europa "a încercat întotdeauna" să împingă Moscova într-o zonă secundară de influență și a acuzat națiunile occidentale că speră "să se infiltreze" până la frontierele Rusiei.

„Rușii și ucrainenii sunt un singur popor, în esență”

Totodată, liderul de la Kremlin a menționat din nou că „rușii și ucrainenii sunt un singur popor, în esență”.

"Ceea ce vedem acum este o mare tragedie care seamănă cu un război civil între frați din tabere opuse. Și nici măcar nu este vina lor, întregul sud-est al Ucrainei a fost întotdeauna pro-rus", a continuat el. 

Putin a afirmat în repetate rânduri că premierul Ungariei, Viktor Orban, este unul dintre cei mai pro-Kremlin lideri din Uniunea Europeană, oficial care se opune primirii Ucrainei în UE și al sprijinului militar pentru Kiev.

Președintele rus a declarat de nenumărate ori că Viktor Orban nu este un politician pro-rus, ci "un lider care protejează interesele naționale ale țării sale, spre deosebire de alți lideri europeni".

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---