Externe

Escaladarea conflictului în Ucraina: Atacuri cu drone și acuzații de spionaj în contextul negocierilor de pace

schedule 22 feb. 2024, 08:24

Escaladarea conflictului în Ucraina: Atacuri cu drone și acuzații de spionaj în contextul negocierilor de pace
Antena3/Youtube
Conflictul din Ucraina escaladează cu noi atacuri și acuzații de spionaj; negocieri de pace căutate, în timp ce tensiunile cresc.

Conflictul din Ucraina continuă să se intensifice, ziua cu numărul 729 aducând noi atacuri și acuzații de spionaj în contextul căutării unei soluții de pace. În noaptea trecută, forțele ruse au efectuat atacuri cu 10 drone de tip „Shahed” în mai multe regiuni ucrainene, inclusiv Poltava, Dnipropetrovsk, Zaporojie și Harkov, potrivit armatei ucrainene. Opt dintre acestea au fost distruse, iar o rachetă antiradar Kh-31P a fost lansată din Marea Neagră. În același timp, Rusia raportează că apărarea aeriană a doborât o dronă și o rachetă ucrainene peste regiunile Briansk și Rostov.

În contextul acestor tensiuni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că va trimite o delegație pentru negocieri de pace și a cerut sprijinul Poloniei și al Comisiei Europene pentru rezolvarea crizei la granița dintre cele două țări. Protestele fermierilor polonezi, nemulțumiți de politica agricolă a UE și de importurile de produse agricole ieftine din Ucraina, au dus la blocarea transportului de cereale ucrainene, ceea ce afectează aprovizionarea armatei ucrainene.

În paralel, serviciile de securitate ruse (FSB) acuză British Council de colectarea de informații militare de la refugiații ucraineni, în timp ce armata rusă continuă să avanseze în Ucraina. Președintele Zelenski a minimalizat pierderea orașului Avdiivka, dar a subliniat importanța ajutorului militar rapid din partea aliaților.

Pe fondul acestor evenimente, Uniunea Europeană a aprobat un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, iar președintele american Joe Biden l-a descris pe Vladimir Putin ca fiind un „ticălos nebun". În același timp, Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) din România a dispus măsuri de întărire a Forțelor Armate Române.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---