Externe

Escaladare a tensiunilor: Atacuri cu drone în Ucraina și incident la centrala nucleară de la Zaporojie

schedule 08 apr. 2024, 11:58

Escaladare a tensiunilor: Atacuri cu drone în Ucraina și incident la centrala nucleară de la Zaporojie
Foto: LeStudio/Shutterstock.com
Rusia a lansat un atac cu drone în Ucraina, afectând infrastructura și o centrală nucleară, fără victime.

Rusia a efectuat un atac masiv cu drone asupra mai multor regiuni din Ucraina, vizând infrastructura critică, conform declarațiilor forțelor aeriene ucrainene. În timpul nopții, 24 de drone de atac au fost lansate, cu apărarea antiaeriană ucraineană reușind să distrugă 17 dintre acestea. Atacurile au afectat regiunile Odesa, Nikolaev, Kirovohrad, Hmelnîţki și Jîtomîr, provocând avarii la o instalație logistică și de transport, precum și la o benzinărie, fără a se înregistra victime.

În paralel, un incident grav a fost raportat la centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, ocupată de forțele ruse. Agenția Internațională pentru Energia Atomică (AIEA) a avertizat despre riscul unui accident nuclear major în urma unui atac cu drone, care a produs daune la unitatea respectivă. Ucraina a negat orice implicare în acest atac, în timp ce Rusia a acuzat Ucraina de un "act de terorism nuclear". AIEA a confirmat impactul fizic al atacurilor asupra centralei, inclusiv la unul dintre reactoare, menționând că siguranța nucleară nu a fost compromisă, dar incidentul rămâne unul serios.

Aceste evenimente marchează o escaladare a tensiunilor în conflictul dintre Rusia și Ucraina, cu implicații potențiale grave asupra siguranței regionale și internaționale.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---