Externe

Sfârșitul protestelor fermierilor polonezi la granița cu Ucraina deschide calea pentru cooperare

schedule 29 apr. 2024, 14:42

Sfârșitul protestelor fermierilor polonezi la granița cu Ucraina deschide calea pentru cooperare
prochasson frederic / Shutterstock
Fermierii polonezi au încheiat blocada frontierei cu Ucraina, reluând traficul și cooperarea bilaterală, cu restricții parțiale menținute.

După luni de proteste și tensiuni la granița cu Ucraina, fermierii polonezi au decis să pună capăt blocadei care a afectat relațiile bilaterale între cele două țări. Blocada, care a început din cauza nemulțumirilor față de produsele agricole ieftine din Ucraina, a fost ridicată luni, permitând reluarea traficului normal la toate punctele de frontieră.

Ministerul Agriculturii din Ucraina și oficialii polonezi au salutat rezultatul negocierilor, subliniind importanța cooperării constructive în rezolvarea acestei dispute. În ciuda ridicării blocadei, anumite restricții rămân în vigoare, cum ar fi interdicția pentru camioanele care transportă cereale ucrainene de a intra în Polonia, acestea putând doar să tranziteze țara.

Ambasadorul Ucrainei la Varșovia, Vasîl Zvarîci, a exprimat optimismul că astfel de blocade vor deveni o relicvă a trecutului și a subliniat dorința de a coopera și mai strâns cu Polonia. Tensiunile au escaladat în trecut, cu incidente la frontieră și critici din partea oficialilor ucraineni, dar discuțiile dintre Varșovia și Kiev au dus în cele din urmă la progrese semnificative.

În ciuda dificultăților, nu a fost încheiată încă o înțelegere oficială, dar ambele guverne au arătat un angajament clar pentru a găsi soluții reciproc avantajoase, atât pentru interesele economice, cât și pentru cele de securitate.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
0.00090
USD
USD: 4.5772 RON
0.01880
GBP
GBP: 5.7994 RON
0.00240
HUF
HUF: 1.2896 RON
-0.00050
BGN
BGN: 2.544 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0733 RON
0.00400
Convertor valutar

Rezultat: ---