Externe

Creșterea violențelor împotriva politicienilor germani în contextul alegerilor

schedule 15 mai 2024, 15:31

Creșterea violențelor împotriva politicienilor germani în contextul alegerilor
https://pixabay.com/photos/technology-police-car-roof-2500010/
Germania înregistrează o creștere a violențelor împotriva politicienilor în campaniile electorale, cu incidente dublate față de anii anteriori.

În ultima perioadă, Germania a fost martora unei creșteri alarmante a violențelor împotriva politicienilor, în special în contextul demarării campaniilor electorale pentru Parlamentul European și consiliile locale. Incidentele de agresiune fizică și verbală s-au dublat față de anii anteriori, potrivit datelor Oficiului Federal de Poliție Judiciară. Politicienii din diverse partide, inclusiv cei de la Verzii și SPD, au fost ținte ale atacurilor, care au inclus bătăi, aruncări cu ouă și alte forme de intimidare.

Această escaladare a violenței este atribuită în parte retoricii divizive și polarizante promovate pe rețelele sociale și de către politicienii populiști. Partidele tradiționale acuză Alternativa pentru Germania (AfD) de exacerbarea tensiunilor. În acest climat încărcat, unii candidați se tem că aceste atacuri ar putea influența negativ rezultatele alegerilor și chiar să-i descurajeze pe potențialii candidați să intre în cursa electorală.

Guvernul condus de cancelarul Olaf Scholz ia în considerare măsuri pentru a înăspri pedepsele pentru atacurile asupra politicienilor și pentru a îmbunătăți protecția acestora în timpul campaniilor. Totodată, politicienii și partidele afectate își intensifică propriile măsuri de securitate pentru a contracara această tendință îngrijorătoare.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9773 RON
-0.00010
USD
USD: 4.5975 RON
0.01140
GBP
GBP: 5.8771 RON
-0.00010
HUF
HUF: 1.2682 RON
-0.00350
BGN
BGN: 2.5448 RON
CHF
CHF: 5.1188 RON
-0.00090
Convertor valutar

Rezultat: ---