La prezentarea bilanțului activității Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru anul 2023, procurorul-șef Marius Voineag a evidențiat conștientizarea de către DNA a contextului electoral și a riscurilor de interpretare controversată a acțiunilor instituției. Voineag a reafirmat angajamentul DNA de a combate corupția cu aceeași determinare, în ciuda acestor provocări.
Procurorul-șef a menționat că DNA a înregistrat o creștere semnificativă în numărul de inculpați trimiși în judecată și a măsurilor preventive privative de libertate, precum și o eficiență sporită în recuperarea produsului infracțional. Aceste rezultate reflectă o creștere a eficienței și a volumului de activitate operativă a instituției.
Marius Voineag a subliniat că DNA a lucrat intens pentru a crește capacitatea instituțională și a îmbunătăți politicile de resurse umane, vizând motivarea și eficientizarea personalului. A fost evidențiată și importanța cazurilor de mare corupție, care au un impact direct asupra vieții cetățenilor și sporesc încrederea publicului în instituție.
Citește și:
Curtea de Apel din Bari a suspendat extrădarea lui Ionel Arsene în România
Florin Cîțu, fără imunitate în dosarul vaccinurilor. DNA poate începe urmărirea penală pe numele lui
Lung șir de nereguli la Ferma Dacilor. Angajații ISU Prahova au petrecut la pensiunea din Tohani
În contextul anului electoral, atât șeful DNA cât și Procurorul General al României, Alex Florenţa, au evidențiat necesitatea de a rămâne vigilenți în fața atacurilor și tentativelor de influențare a activității instituției, menționând că astfel de atacuri sunt dovada eficienței DNA.
Voineag a recunoscut că mandatul său la conducerea DNA a fost o perioadă de tranziție, necesară pentru adaptarea instituției la noile realități sociale. El a îndemnat procurorii să păstreze un nivel înalt de calitate în îndeplinirea misiunii lor, indiferent de provocările contextuale.