Locale

Procurorul-șef al DNA, Marius Voineag, subliniază determinarea instituției în contextul anului electoral

schedule 26 feb. 2024, 15:29

Procurorul-șef al DNA, Marius Voineag, subliniază determinarea instituției în contextul anului electoral
Mircea Moira / Shutterstock
DNA, sub conducerea lui Marius Voineag, a raportat progrese în combaterea corupției în 2023, cu eficiență sporită, chiar în an electoral.

La prezentarea bilanțului activității Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru anul 2023, procurorul-șef Marius Voineag a evidențiat conștientizarea de către DNA a contextului electoral și a riscurilor de interpretare controversată a acțiunilor instituției. Voineag a reafirmat angajamentul DNA de a combate corupția cu aceeași determinare, în ciuda acestor provocări.

Procurorul-șef a menționat că DNA a înregistrat o creștere semnificativă în numărul de inculpați trimiși în judecată și a măsurilor preventive privative de libertate, precum și o eficiență sporită în recuperarea produsului infracțional. Aceste rezultate reflectă o creștere a eficienței și a volumului de activitate operativă a instituției.

Marius Voineag a subliniat că DNA a lucrat intens pentru a crește capacitatea instituțională și a îmbunătăți politicile de resurse umane, vizând motivarea și eficientizarea personalului. A fost evidențiată și importanța cazurilor de mare corupție, care au un impact direct asupra vieții cetățenilor și sporesc încrederea publicului în instituție.

În contextul anului electoral, atât șeful DNA cât și Procurorul General al României, Alex Florenţa, au evidențiat necesitatea de a rămâne vigilenți în fața atacurilor și tentativelor de influențare a activității instituției, menționând că astfel de atacuri sunt dovada eficienței DNA.

Voineag a recunoscut că mandatul său la conducerea DNA a fost o perioadă de tranziție, necesară pentru adaptarea instituției la noile realități sociale. El a îndemnat procurorii să păstreze un nivel înalt de calitate în îndeplinirea misiunii lor, indiferent de provocările contextuale.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---