Externe

Netanyahu răspunde avertismentelor SUA: Israelul este pregătit să lupte "cu unghiile" pentru independență

schedule 10 mai 2024, 07:45

Netanyahu răspunde avertismentelor SUA: Israelul este pregătit să lupte "cu unghiile" pentru independență
Alexandros Michailidis / Shutterstock
Netanyahu afirmă că Israelul va lupta singur dacă e necesar, în contextul avertismentelor SUA privind restricțiile de armament.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a transmis un mesaj ferm în ajunul Zilei Independenței, răspunzând indirect avertismentelor președintelui american Joe Biden privind posibile restricții ale livrărilor de armament către Israel. Netanyahu a declarat că națiunea sa este pregătită să reziste și să lupte de una singură dacă va fi necesar, chiar și "cu unghiile", subliniind determinarea și unitatea poporului israelian.

Această declarație vine în contextul în care Biden a menționat că SUA ar putea opri livrările de arme ofensive către Israel dacă acesta atacă Rafah, o zonă dens populată din Fâșia Gaza. Cu toate acestea, Netanyahu a reamintit de lupta țării sale pentru independență acum 76 de ani, când, deși erau puțini și fără arme, au reușit să câștige datorită "măreției spiritului, curajului și unității".

În ciuda tensiunilor, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, a afirmat că SUA continuă să susțină Israelul în lupta împotriva grupării militante Hamas și că se desfășoară consultări pentru găsirea unor alternative la o operațiune terestră majoră în Rafah. Între timp, Forțele de Apărare Israeliane (IDF) au indicat că dispun de muniția necesară pentru operațiunile planificate și că operațiunea în Rafah va continua conform planului, în ciuda negocierilor nereușite de la Cairo pentru un posibil acord de eliberare a ostaticilor.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9748 RON
0.00030
USD
USD: 4.5777 RON
0.01020
GBP
GBP: 5.8147 RON
-0.00880
HUF
HUF: 1.288 RON
-0.00530
BGN
BGN: 2.5435 RON
0.00020
CHF
CHF: 5.037 RON
0.00900
Convertor valutar

Rezultat: ---