Externe

Prim-ministrul Israelului este contra încetării focului din Gaza: „Vom acționa pentru eliberarea răpiților noștri”

schedule 09 nov. 2023, 09:07

Prim-ministrul Israelului este contra încetării focului din Gaza: „Vom acționa pentru eliberarea răpiților noștri”
Alexandros Michailidis / Shutterstock

Prim-ministrul Israelului, Beniamin Netanyahu, a declarat că nu este de acord cu încetarea focului din Gaza.

Beniamin Netanyahu nu este de acord cu încetarea focului din Gaza

Prim-ministrul Israelului, Beniamin Netanyahu, a afirmat că nu este de acord cu încetarea focului din Fâșia Gaza. Oficialul spune că se va continua acțiunea de eliberarea a ostaticilor răpiți de Hamas.

"Vreau să felicit Armata Israeliană pentru operațiunea terestră! Doresc să punem deoparte tot felul de zvonuri pe care le auzim în ultima vreme. Vom acționa pentru eliberarea răpiților noștri.
Prevenim o înrăutățire a situației din Iudea și Samaria. Există o porțiune foarte mică de cetățeni care nu reprezintă majoritatea aici, care fac probleme în aceste zone. Acești oameni acționează prin metode care nu reprezintă majoritatea. Vom acționa împotriva acelor persoane", a declarat Beniamin Netanyahu.

Totodată, Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al Armatei Israeliene a declarat că oricine va încerca să treacă din Liban în Israel, va fi ucis. Acesta spune că trupele armatei israeliene vor continua să atingă obiective în timpul luptelor. Militarii israelieni au reușit să aducă o lovitură puternică sistemului aerian a grupării Hamas.

„Împreună cu Serviciile de Securitate Generală am descoperit dovezi pentru utilizarea cinică a ambulanțelor de către Hamas. Este vorba de o crimă de război. Vom arăta lumii cum această organizație ucigașă se ascunde în spatele civililor în timp ce se luptă. Astăzi am înregistrat 50 de mii de cetățeni ai Gazei care au trecut din partea de nord în partea de sud. Au ajuns în partea de sud, care este mai sigură.", a spus Daniel Hagari.

Hagari a mai menționat că vor menține culoarele umanitare spre sud, însă vor continua să caute conducerea Hamas și să îi elimine. Trupele israeliene au preluat controlul în nordul Fâșiei Gaza.

Orice forță militară, oricine va încerca să treacă granița din sudul Libanului în Israel, va fi eliminat. În privința comandamentului frontului domestic, am actualizat sistemele informatice și aplicațiile pe telefon, pentru înștiințările în timp real. 239 de răpiți, aceasta este lista oficială în acest moment", a mai afirmat Daniel Hagari.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---