Locale

România își propune un rol activ în reconstrucția Ucrainei, discuții între Marcel Ciolacu și reprezentantul SUA Penny Pritzker

schedule 03 apr. 2024, 16:00

România își propune un rol activ în reconstrucția Ucrainei, discuții între Marcel Ciolacu și reprezentantul SUA Penny Pritzker
Victor Mogyldea / Shutterstock
Prim-ministrul României discută cu oficial SUA despre sprijinul activ al României în reconstrucția Ucrainei post-conflict.

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a avut o întâlnire cu Reprezentantul special al SUA pentru redresarea economică a Ucrainei, Penny Pritzker, în care a subliniat dorința țării de a avea un rol activ în procesul de reconstrucție a Ucrainei, după încheierea conflictului militar. În cadrul discuțiilor, premierul român a evidențiat că România se află în etapa de identificare a celor mai eficiente metode de sprijin, urmărind să elaboreze o strategie integrată pentru acest proces.

România ia în considerare mecanismul UE pentru Ucraina, care dispune de un fond de 50 de miliarde de euro, și intenționează să participe atât prin acțiuni bilaterale, direct cu Ucraina, cât și în cadrul unor formate extinse, la nivel regional sau alături de parteneri strategici. Ciolacu a accentuat necesitatea ca acțiunile statelor implicate să fie complementare și coordonate, menționând că rolul Statelor Unite este esențial în acest demers.

Un alt punct important discutat a fost integrarea europeană a Ucrainei, care ar trebui să ghideze procesul de reconstrucție, și racordarea Republicii Moldova la eforturile de reconstrucție, având în vedere impactul conflictului asupra ambelor state. La întâlnire au participat și ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec, și membri ai delegației guvernamentale române.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9762 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6699 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.7698 RON
-0.00210
HUF
HUF: 1.2629 RON
-0.00260
BGN
BGN: 2.5443 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.1198 RON
0.00490
Convertor valutar

Rezultat: ---